Liga 1

Steaua, in bezna cu lanterna rosie a campionatului!

Steaua a pierdut in mod surprinzator partida de pe Arena Nationala programata in compania ultimei clasate, Otelul Galati, scor 2-1, pe fondul unor mari erori de arbitraj. Robert Dumitru a inchis ochii la cel putin doua lovituri de la 11 metri ale gazdelor, pentru ca in partea secunda sa il ierte pe Andrei Prepelita de primirea celui de-al doilea avertisment. Prima reusita a oaspetilor a venit dintr-o pozitie suspecta de ofsaid. Etapa urmatoare, Gigi Becali ar putea regiza al doilea episod din "Valiza" pentru a fi sigur de cele 3 puncte, in conditiile in care Steaua se deplaseaza pe Cluj Arena pentru a da piept cu "U".

Steaua a avut nevoie de 5 minute pentru a expedia primul sut periculos spre poarta lui Abraham. Tucudean a trimis superb din intoarcere, de pe linia careului mare, iar goalkeeperul Otelului a fost salvat de bara transversala.

Otelul a stat bine pe teren si, mai mult decat atat, a deschis scorul printr-un autogol al lui Latovlevici, revenit titular in tricoul campioanei dupa 6 luni de pauza. Cernat a scapat pe contraatac, intr-o pozitie suspecta de ofsaid, si l-a fortat pe aparatorul lateral al Stelei sa reia in proprie poarta. 

Brigada de arbitri condusa de Robert Dumitru a plusat, in minutul 27, cu un penalti clar ca lumina zilei neacordat stelistilor. Prepelita a fost faultat in suprafata de pedeapsa de Dan Popescu.

La urmatorul atac, Chipciu si-a continuat prestatia cenusie cu o decizie gresita pe un atac contondent al gazdelor. Desi il avea demarcat in interiorul careului pe Raul Rusescu, fostul jucator al Brasovului a preferat sa il ia la tinta pe Abraham.

O noua faza litigioasa s-a consumat in minutul 37, cand Tucudean a solicitat penalti la un hent comis de Miron. Arbitrul Robert Dumitru se afla in apropiere si a considerat ca nu se impunea luarea unei masuri impotriva formatiei galatene.

Mai mult, galatenii au intrat la cabine cu dublu avantaj. Dan Popescu i-a servit pe tava un balon algerianului Hamroun, care a reluat din apropiere pentru un socant 0-2.

Prima si singura decizie pro-Steaua a venit in minutul 55, cand Robert Dumitru nu a dorit sa isi complice existenta acordandu-i al doilea cartonas galben lui Andrei Prepelita pentru un fault dur.

Zece minute mai tarziu, Robert Dumitru nu a observat hentul comis de Lucian Murgoci. Faza in urma careia Steaua a fost privata de un nou penalti, al doilea al serii.  

Steaua a redus din diferenta la prima ocazie importanta din repriza a doua. Tucudean a reluat imparabil din apropiere o centrare primita din flanc de la Nicusor Stanciu.

Steaua se putea alege totusi cu un punct din aceasta disputa, daca Raul Rusescu nu trimitea in transversala, de la punctul cu var, la ultima faza. Asta dupa ce Robert Dumitru i-a acordat campioanei en-titre o lovitura de la 11 metri, dupa un fault comis de Milea.

Otelul a incheiat jocul cu un om mai putin. Milea a incasat al doilea cartonas galben in minutul 90+4.

Steaua FCSB: Arlauskis - Papp, Tamas, Varela, Latovlevici (G. Iancu 46) - Prepelita, Filip (N. Stanciu 46) - Popa, Rusescu, Chipciu - Tucudean (Guilherme 78)

Otelul Galati: Abraham - Solomou (C. Milea 39), Miron, Sissoko, D. Popescu - Cucu, Helder - I. Popa, Iorga, Hamroun (L. Murgoci 63) - Cernat (R. Tatar 81)

Arbitru: Robert Dumitru (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Prepelita 51, Iancu 51, Tucudean 88/ C. Milea 42, S. Cucu 60, L. Murgoci 64, Abraham 88

Cartonase rosii: C. Milea 90+4

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial



Steaua, in bezna cu lanterna rosie a campionatului!