Liga 1

Petrolul castiga italieneste sub Tampa

Petrolul s-a impus la limita, scor 1-0, in deplasarea de la Brasov, prin golul splendid inscris in prima repriza de Filipe Teixeira. FC Brasov-Petrolul a fost un meci cu putine ocazii de poarta, in care Mutu a inceput sa realizeze ca se apropie de momentul retragerii. "Briliantul" a dezamagit in multe momente, ratand si o lovitura de pedeapsa spre finalul partidei. 

De un sfert de ora a avut nevoie Adrian Mutu pentru a iesi din rutina jocului de tatonare propus de cele doua formatii in debut. Vedeta Petrolului a trimis inselator din lovitura libera, iar Hoban a sters mingea blocata cu mari emotii de goalkeeperul Florin Iacob.

In minutul 18, Mutu a aparut din nou la finalizare, de aceasta data cu un sut la firul ierbii, dupa patrunderea frontala a lui Jean Sony Alcenat.

Cu putin timp inainte de pauza, "lupii" au scapat in haita in atac, 4 contra 1, iar Teixeira a incheiat cu gol o cursa de 40-50 de metri.

Meciul de la Brasov nu a abundat in faze de poarta, fapt pentru care urmatoarea ocazie notabila s-a consumat la mijlocul reprizei a doua, cand Tamuz, in pozitie singur cu Iacob, a tras peste poarta gazdelor. Tamuz a fost egoist, preferand sutul in locul unei pase in lateral la Priso, care ar fi echivalat cu securizarea victoriei. 

In minutul 78, Daniel Barna a solicitat penalti la un hent comis in careu de Ovidiu Hoban. Centralul Adrian Cojocaru insa a luat decizia de a lasa jocul sa continue, fara alte masuri suplimentare.

Cojocaru a dat in schimb 11 metri la un fault evident comis de Aganovic asupra lui Mutu. Disperat sa marcheze, Mutu l-a evidentiat pe portarul Brasovului, Florin Iacob, care a ghicit coltul si a respins in lateral mingea trimisa de "Briliant".

Ganea putea aduce un punct Brasovului, spre final, la o faza in care Pecanha a intervenit precis de pe linia portii.

FC Brasov: Iacob - Vagner, Machado, Leko, Barna - Constantinescu (R. Enceanu 87), Aganovici, Munteanu, Serginho - Paun (St. Grigorie 46) si Buga (L. Ganea 60)

Petrolul: Pecanha - Beta (Fanchone 55), Hoban, Geraldo, Alcenat - Teixeira, De Lucas, Marinescu (Albin 65), Priso - Tamuz (Mustivar 74) si Mutu

Arbitru: Adrian Cojocaru

Cartonase galbene: Leko 44, M. Constantinescu 55, R. Machado 73, C. Munteanu 87/ M. Beta 45

Cartonase rosii: -

Stadion: Tineretului



Petrolul castiga italieneste sub Tampa