Liga 1

Dumitru Dragomir retinut in Dosarul drepturilor tv. A iesit cu catuse

Dumitru Dragomir a fost retinut 24 de ore, luni in jurul orei 14:00 in Dosarul Drepurilor tv din Liga 1, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile ce va fi discutata diseara. Procurorii afirma ca prejudiciul este in jur de 3 milioane de euro, sume de bani transferate in contul unor persoane interpuse fictive care, in fapt, au fost incasate de Dumitru Dragomir. O parte din bani au fost scosi cash de la bancile din strainatate si impartiti intre Dragomir si oamenii implicati. Fostul sef al LPF a fost scos luni dupa-masa cu catuse si dus in arest, fiind acuzat de spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala.

UPDATE: 18:29 Alaturi de Dragomir a mai fost retinut si partenerul acestuia de afaceri Mihai Corbu. Acesta va fi prezentat instantei in cursul zilei de marti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile.

UPDATE 17:41 Avocatul lui Dumitru Dragomir are previziuni sumbre cu privire la viitorul clientului sau. Detalii aici.

UPDATE 14:10 Dumitru Dragomir a fost retinut 24 de ore in "Dosarul Drepturilor tv". El a primit si propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. In dosar mai sunt implicate alte sase persoane, ale caror nume nu au fost facute publice pe moment. El risca in jur de 8 ani de inschisoare, maxim 16.

UPDATE 14:06 Parchetul a dat urmatorul comunicat:  "Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale".

UPDATE 13:50 Neoficial inca, Dumitru Dragomir este urmarit penal. El este banuit a fi fost implicat alaturi de inca sapte persoane intr-o manipulare frauduloasa de fonduri in valoare de 3 milioane de euro.

UPDATE 12:30 Se vorbeste la Politia Capitalei printre jurnalisti ca Dumitru Dragomir va fi retinut astazi. Soferul sau a venit la ora 12:10 cu o punga cu acte, solicitate de avocati in timp ce Dragomir este audiat. Fostul sef de la LPF a fost adus la Politie in jurul orei 11:00, ridicat de acasa.

Ce s-a intamplat azi

Politistii au facut, luni, 11 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, printre care si la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind vizate sapte persoane suspectate de evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro, intr-un dosar privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Printre ele este si Dumitru Dragomir, banuit a fi incasat un comision ilegal din suma drepturilor tv pentru anii 2011-2014.

Anchetatorii au facut perchezitii, luni dimineata, si la locuinta fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, in dosarul privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri, Dragomir confirmand informatia si afirmand ca politistii nu i-au spus ce cautau.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX ca in acest dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani au fost facute perchezitii si la locuinta fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, suspectat ca ar fi incasat un comision important in contextul vanzarii drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

Acesta se ridica la 2,5 de milioane de euro, din cele 101 de milioane incasate pentru drepturile tv ale Ligii 1 dintre anii 2011 si 2014. Ramane de vazut daca suma a fost incasata de Dragomr in mod corect sau a fost acolo o manevra in afara legii. Banii ar fi fost incasati din partea RDS-RCS, care a detinut intre anii 2011 si 2014 drepturile tv pentru sapte pachete din campionat, pentru care a platit in total in jur de 60 de milioane de euro.

Dragomir a fost la Politie pentru audieri in acest caz. El a declarat la plecarea din fata casei ca "imi pareu rau ca sunt bani munciti cu sudoarea fruntii mele. Au gasit la mine acasa saci de bani 7 milioane de dolari si 14 milioane de euro, imi pare rau ca nu i-am pus la banca".

 Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir a confirmat informatia, afirmand ca anchetatorii nu i-au spus insa ce cautau.

"Da, domne', au fost dimineata, acum au plecat. Nu stiu de unde erau, de la Politie, si nici nu mi-au spus ce cautau", a afirmat Dragomir.

Intrebat daca i s-a solicitat vreun document pe care il avea la domiciliu, Dragomir a raspuns: "Mi-au cerut o gagica de 18 ani, dar n-am avut de unde sa le dau".

Actiunea vizeaza persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

"Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citata.

Anchetatorii fac perchezitii la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov si vor pune in aplicare sapte mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie audiate la sediul Politiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Politie, una dintre perchezitii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Perchezitiile sunt facute de Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

foto: Dolce Sport



Dumitru Dragomir retinut in Dosarul drepturilor tv. A iesit cu catuse