Liga 1

Pandurii iroseste sansa primului loc in Liga 1

Pandurii Tg.Jiu si Viitorul Constanta au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), sambata seara, in a doua etapa din playoff-ul Ligii 1. Un rezultat care pastreaza Astra Giurgiu pe primul loc in clasament indiferent de rezultatul derby-ului cu Steaua de duminica seara.

Viitorul a inceput mai bine meciul de la Severin, a fost echipa mai prezenta in joc si care a amenintat mai mult poarta lui Stanca. Chiar si asa, ocaziile mari de gol nu au aparut decat in partea secunda a meciului.

Ianis Hagi a sutat pe poarta in minutul 5, dupa ce l-a scos din ghete pe Sapunaru cu un dribling fin. Acelasi Hagi l-a pus in pozitie de finalizare pe Nicolita zece minute mai tarziu, dar acesta l-a luat la tinta pe portarul Stanca.

Gazdele au deschis scorul la prima faza a partii secunde prin Nicoara, jucator care a pus latul in sase metri la centrarea lui Ciucur de pe dreapta.

Portarul oaspetilor Pecanha a respins in extremis centrarea lui Ciucur din lovitura libera in minutul 50. O minge foarte grea respinsa in lateral.

Pandurii l-au pierdut pe fundasul Sapunaru in minutul 60, acesta acuzand o accidentare la piciorul stang. A fost nevoie de targa pentru scoaterea internationalului roman in afara terenului.

Hagi a operat doua modificari cu profil ofensiv in minutul 56, iar introducerea lui Rusu s-a dovedit una extrem de inspirata. Fostul stelist avea sa egaleze in minutul 72 cu un sut spectaculos din afara careului.

Cei de la Viitorul au prins aripi dupa gol si doua minute mai tarziu Achim a trimis violent in transversala cu un sut de la distanta.

Benzar a ratat si el o buna sansa in minutele de final dominate autoritar de Viitorul.

Pandurii au avut ultima ocazie dupa ce Hora a scapat din marcajul lui Goulon si a patruns spre poarta, insa sutul golgeterului gorjean a fost deviat in corner.

Astra ramane pe primul loc, cu 29 puncte, urmata de Pandurii, cu 28, in timp ce Viitorul ramane pe patru, cu 24 de puncte.



Pandurii iroseste sansa primului loc in Liga 1