Europa League

Hizo: "M-ar multumi si un egal cu Sporting"

Antrenorul formatiei FC Vaslui, Viorel Hizo, a declarat, miercuri, ca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate în meciul din Grupa D a Ligii Europa cu Sporting Lisabona, deoarece ar mentine echipa moldava în cursa pentru primavara europeana.
"M-ar multumi si un egal cu Sporting. Ne-ar mentine în cursa pentru primavara europeana si ne-ar duce pâna în etapa viitoare, când se joaca direct calificarea cu Lazio Roma.

"Astept foarte mult de la jucatori, sa se autodepaseasca si sa nu faca economie în efort. Trebuie sa alerge foarte mult, iar fiecare jucator sa parcurga minimum 12.000 metri în acest meci, plus realizarile tehnico-tactice", a spus Hizo.

Viorel Hizo regreta absenta lui Wesley, dupa ce a fost eliminat direct în partida de la Lisabona. "Din pacate, ne va lipsi Wesley, jucatorul care venea cu golul. Daca ar fi jucat, Sporting trebuia sa-si ia masuri sa se organizeze astfel încât sa-l tina, ceea ce ar fi creat spatii celorlalti jucatori. Daca am putea sa profitam de situatia celor de la Sporting, de echipa deja calificata, ar fi foarte bine", a adaugat Hizo.

Tehnicianul vasluienilor spune ca, personal, nu-i este teama de meciul cu Sporting Lisabona, în conditiile în care echipa si-a depasit deja obiectivul, cel de calificare în grupele Ligii Europa.

"Sincer, nu-mi este teama de meciul de joi, de la Piatra Neamt, pentru ca am ajuns într-un punct cu aceasta echipa în care am depasit toate asteptarile. Nu trebuie ca partida cu Sporting sa apese pe umerii jucatorilor pentru ca obiectivul propus pentru acest sezon, de calificare în grupele unei competitii europene, a fost atins. Nu am plecat cu nici unu la suta sanse si suntem pe locul doi într-o grupa foarte puternica, ceea ce este o mare performanta", a precizat Hizo.

FC Vaslui va întâlni, joi, la Piatra-Neamt, de la ora 20.00, formatia Sporting Lisabona, într-un meci contând pentru etapa a patra a Grupei D a Ligii Europa.

Mediafax



Hizo: "M-ar multumi si un egal cu Sporting"