Liga 1

Istorie: FC Voluntari obtine prima victorie in Liga 1

De 15 etape a avut nevoie FC Voluntari pentru a bifa cel dintai succes in Liga 1 in sezonul de debut pe prima scena a fotbalului romanesc.

Intr-un derby al codaselor din clasament, Voluntari a trecut la limita de Petrolul Ploiesti, cu 1-0.

Unicul gol al meciului jucat pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare a fost reusit de ivorianul Kone, aceasta dupa ce gazdele ratasera o lovitura de la 11 metri in prima repriza.

Meciul

Petrolul a inceput avantat partida cu doua faze fixe la poarta lui Balauru in primele cinci minute, dar cea dintai ocazie a meciului a apartinut gazdelor la sutul lui Pancu din minutul 13. Portarul Pecanha a respins in lateral.

Nepomuceno a amenintat poarta ilfovenilor dintr-o lovitura de la 19 metri, insa Balauru a fost atent si a retinut in doi timpi.

Minutul 20 a adus lovitura de la 11 metri pentru Voluntari la caderea in careu a lui Balan in duel cu Tudose. Olandezul Goosens a executat, dar a facut-o slab si portarul Petrolul a respins balonul.

Pancu a cautat din nou poarta in minutul 25 cu un sut la coltul scurt din unghi, dar acelasi Pecanha a  blocat in extremis.

La doua minute de la reluarea meciului gazdele au deschis scorul in urma unei faze care l-a gasit pe Balan in careu in postura de a-i pasa lui Kone. Acesta din urma n-a mai stat pe ganduri si a reluat decisiv din prima spre poarta.

Cu doua minute inaintea finalului Balan a ratat o imensa ocazie la centrarea lui Kone de pe dreapta si acesta nu a reusit sa reia in poarta din cativa metri singur cu Pecanha.

sursa foto: facebook.com/VoluntariFC



Istorie: FC Voluntari obtine prima victorie in Liga 1