Europa League

Audiente record la finala Ligii Europa

Pro TV, postul de televiziune care a transmis finala Ligii Europa in tara noastra, a inregistrat audiente record. Cum pe stadion a fost o atmosfera iberica, romanii s-au multumit sa priveasca din fata televizoarelor.
Potrivit masuratorilor celor aproximativ 1.200 de aparate distribuite la consumatorii care fac procentele de audienta in Romania , finala Ligii Europa a adunat 24,8 de puncte de rating pe publicul comercial.

Nici o alta partida in care nu au fost implicate echipe romanesti nu a inregistrat audiente mai mari. De asemenea, aceasta audienta bate recordul de audienta pe ultimii sase ani. Cel mai urmarit meci a fost cel dintre Steaua si Real Madrid.

Pro TV a avut si un market share de 51,5% pe public comercial, ceea ce inseamna ca, teoretic, mai mult de jumatate dinre televizoarele deschise au urmarit finala.

Sistemul de masurare a audientei TV se numeste people-meter si este de fapt un echipament electronic care se conecteaza la televizoarele din gospodariile selectate. Echipamentul selecteaza in fiecare secunda canalul vizionat pe acel televizor si transmite datele colectate unui sistem informatic care le analizeaza. In Romania, audienta tv se masoara cu ajutorul a 1.200 de people-meter, prin care se extraopleaza o piata de aproximativ 7.0000.000 de gospodarii.

Onlinesport



Audiente record la finala Ligii Europa