Liga 1

FC Brasov castiga pe final in Giulesti

FC Brasov s-a impus la limita in fata Rapidului, scor 1-0, prin golul inscris spre final de croatul Adnan Aganovic. Giulestenii au fost loviti atunci cand se asteptau mai putin, la capatul unui joc echilibrat in care Cristi Balaj a aratat in mod justificat o sumedenie de cartonase galbene, cu Ioan Mera si Ricardo Machado in postura de jucatori eliminati.

Finalul primelor zece minute de joc au fost marcate printr-o ocazie importanta de gol a lui Andrei Ciolacu, la un pas sa il invinga pe Florin Iacob. Portarul Brasovului a lasat bine o mana in spate, reusind sa retina in doi timpi mingea sutata de varful rapidist din interiorul careului.

In minutul 20, Marian Constantinescu a finalizat imprecis din 7 metri, cu capul, la centrarea periculoasa din flancul stang a lui Tara.

La mijlocul reprizei, Cristi Balaj a judecat bine un duel purtat in careu intre Florin Iacob si Andrei Ciolacu, lasand jocul sa continue in ciuda protestelor "stegarilor", iar Sandulescu a trimis cu capul in stalpul din dreapta.

Ioan Mera a adunat doua cartonase galbene, dupa tot atatea interventii neregulamentare asupra lui Tara, si a fost eliminat de arbitrul partidei (27). 

Cu cinci minute inainte de pauza, Tara a aparut in 8 metri cu un voleu spectaculos ce a mers peste transversala. Aganovic a centrat exemplar de pe partea stanga.

Repriza a doua a debutat cu o ocazie mare in dreptul Brasovului, dupa ce Aganovic s-a trezit singur cu Draghia, insa a reluat imprecis cu capul la centrarea din corner livrata de Catalin Munteanu.

Egalitatea numerica de pe teren a fost restabilita, in minutul 63, cand capitanul Brasovului a fost eliminat pentru doua cartonase galbene incasate intr-un interval scurt de timp (59', 63'). 

Zece minute mai tarziu, Adrian Ciocalteu a ratat incredibil din apropiere, la o faza in care Constantinescu a centrat foarte bine de pe dreapta, iar Draghia plonjase la prima bara, lasandu-i mijlocasului brasovean toata poarta la dispozitie.

Lovitura de gratie a venit din gheata croatului Aganovic, care s-a plasat excelent la centrarea lui Serginho si a pus latul, imparabil, la bara a doua pentru toate cele 3 puncte puse in joc. 

Rapid: Draghia - Tanc (V. Balint 72), Mera, Al. Iacob, Mendy - Sandulescu, Al. Dan - Coman, Martin, Bus - Ciolacu (V. Negru 30)

FC Brasov: Iacob - Straut, Machado, Leko, Serginho - Constantinescu, Santos (Ad. Ciocalteu 46), C. Munteanu (B. Madeira 68), Aganovic - Grigorie, Tara (Enceanu 61)

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Mera 6, Tanc 38, Coman 81, Balint 90/ C. Munteanu 26, Santos 37, Machado 58, Aganovic 71, Straut 73

Cartonase rosii: Mera 27/ Machado 63

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)



FC Brasov castiga pe final in Giulesti