Liga 1

Egal in derbiul suferintei, FC Brasov-Otelul 1-1

FC Brasov a incheiat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe teren propriu cu Otelul Galati. Alexandru Zaharia a deschis scorul din penalti in startul partidei, la o greseala a experimentatului Catalin Munteanu, brasovenii au insistat in atac si au obtinut primul punct in clasament, spre final, dupa reusita fostului nemtean Marian Constantinescu.

Otelul a deschis rapid scorul, in minutul 11, dupa o intrare imprudenta in careu a lui Catalin Munteanu asupra lui Avdici. Alexandru Zaharia a transformat penaltiul rezultat, cu un sut trimis in partea opusa celei in care plonjase Iacob.

Brasovenii puteau reveni imediat pe tabela, prin Grigorie si Marian Constantinescu, blocati pe rand de defensiva Galatiului prin portarul Plopeanu, respectiv stoperul Pecha.

Plopeanu s-a remarcat si la mijlocul reprizei, cand s-a intins serios pentru a respinge executia de la distanta a lui Constantinescu.

"Cap de Zmeu" isi putea lua revansa spre finalul primei reprize, cand a fost la un pas sa il surprinda pe Plopeanu cu un lob spectaculos, spre vinclu, din marginea careului.

"Stegarii" au fortat egalarea in partea secunda, prin Catalin Munteanu (56) si Mugurel Buga (60). In prima faza, Munteanu a incercat poarta cu o executie la firul ierbii de la aproximativ 25 de metri, urmat de Buga, a carui deviere a ocolit stalpul din dreapta lui Plopeanu.

Brasovenii au reusit sa sparga gheata in campionat, in minutul 77, prin Marian Constantinescu. Georgian Paun a centrat excelent de pe stanga, iar fostul jucator al Ceahlaului s-a inaltat bine de langa Murgoci si a reluat imparabil cu capul de pe tusa careului mic.

Otelul a incheiat in inferioritate numerica deplasarea de la Brasov, dupa ce Murgoci a fost trimis la vestiare de Istvan Kovacs pentru cumul de cartonase (82).

FC Brasov: Fl. Iacob, Straut, R. Machado, Diogo Santos, Sergio Rodrigues - Enceanu (G. Paun 65), Aganovici (Leko 84), C. Munteanu, C. Cristea (M. Buga 35) - Grigorie, M. Constantinescu Rezerve: D. Mutu, Paun, Barna, Leko, H. Popa, Buga, Ciocalteu

Otelul Galati: Plopeanu - Miselaricu, Sipovici (Miron 46), Pecha, Murgoci - D. Popescu (C. Stoian 66), S. Cucu, V. Gheorghe (Ciftci 80), Advici - Al. Zaharia, Tudorie Rezerve: Vlasie, Ciftci, Miron, C. Cristea, Silviu Ilie, Stoian, Paulinho

Arbitru: Istvan Kovacs

Cartonase galbene: R. Machado 69/ Al. Zaharia 40, M. Plopeanu 86

Cartonase rosii: Murgoci 82

Stadion: Tineretului

Spectatori: 2000



Egal in derbiul suferintei, FC Brasov-Otelul 1-1