Liga 1

Echipele aflate in insolventa ar putea juca in cupele europene

UEFA sare in ajutorul cluburilor cu probleme si ofera indulceste politica participarii in cupele europene pentru echipele aflate in insolventa.

Liga 1 sta foarte rau la acest capitol, cluburi precum Dinamo, CFR Cluj sau Petrolul Ploiesti aflandu-se in situatia de a beneficia de noua reglementare a UEFA.

In aceste conditii, miza campionatul ar creste considerabil, iar batalia pentru cele sase locuri de playoff ar fi una extrem de apriga in cele 15 etape ramase de disputat din sezonul regulat.

Iuliu Muresan, presedintele clubului CFR Cluj, a anuntat la Dolce Sport ca a primit de la UEFA circulara cu noua regula a insolventei si spune ca formatia sa indeplineste o conditie si jumatate din cele doua impuse de forul de la Nyon.

“Ni se cere sa platim niste datorii dinainte de intrarea in insolventa, lucru interzis de legea insolventei”, a spus Muresan.

Noua reglementare a UEFA privind participarea in cupele europene a cluburilor aflate in insolventa ofera o portita de scapare pentru acele echipe care nu si-au achitat datoriile in anumite conditii.

CFR Cluj este una dintre echipele in forma din acest sezon al Ligii 1 si ardelenii asteapta cu sufletul la gura primirea inapoi de la TAS a celor sase puncte de penalizare dictate de comisiiile interne la inceputul sezonului in curs.

Judecarea de catre TAS a cazului celor de la CFR Cluj este programat pentru 21 octombrie.



Echipele aflate in insolventa ar putea juca in cupele europene