Liga 1

CSU Craiova revine in inferioritate si castiga pe final cu Botosani

Rasturnare spectaculoasa pentru CSU Craiova in meciul cu FC Botosani dupa ce oltenii au fost condusi pe tabela cu 1-0 si au evoluat mai multe de o repriza in inferioritate numerica. S-a incheiat 2-1 pentru juveti si Bania freamata la perspectiva cupelor europene. Craiova e pe primul loc in playout la doua puncte de urmaritoarea CSMS Iasi.

Botosenenii au deschis scorul in minutul 32 prin Ngadeu dupa un inceput mai degraba modeste de partida pentru ambele echipe.

Straton a iesit gresit la o centrare din lovitura libera si Ngadeu a plasat lovitura de cap in poarta Craiovei.

Gazdele au ramas in inferioritate numerica in minutul 39. Izvoranu a luat al doilea galben pentru simulare in careul advers, dupa ce patru minute mai devreme il vedea pe primul pentru un cot aplicat in saritura.

Centralul Istvan Kovacs ar fi putut la fel de bine sa-l elimine si pe Miron de la oaspeti in minutul 19 pentru un cot in cap dat lui Izvoranu pentru un duel asemanator. Miron mai luase un galben in minutul 16 pentru un fault la Mazarache.

O noua eroare de arbitraj in defavoarea gazdelor s-a produs in minutul 48. Straton a intervenit decisiv in fata lui Matulevicius, dupa ce tot el respinsese in fata sutul lui Cabrera din afara careului. A fost offside la Matulevicius, insa asistentul Valentin Avram a lasat eronat fanionul jos.

Craiova a urcat liniile si a pus presiune la poarta bulgarului Iliev, acesta fiind testat in minutul 51 de conationalul sau Zlatinsky cu un sut din afara careului.

In cele din urma oltenii au egalat prin Acka in minutul 54 dupa un corner de pe stanga. Ivorianul a sutat in forta din 9-10 metri spalandu-si cumva din pacatele de la golul oaspetilor.

Rocha a trimis cu pamantul in minutul 61, minge respinsa de Iliev in corner. La cealalta poarta s-a remarcat si Straton cu o interventie la Cabrera cinci minute mai tarziu.

Juvetii au dat lovitura prin Herghelegiu in minutul 90, un jucator intat de doar sase minute pe teren in locul extrem de stersului Ivan. 

Botosenenii s-au aruncat in atac si in prelungiri Cabrera a trimis in bara dintr-o foarfeca.

CSU Craiova acumuleaza 25 de puncte si este prima echipa din playout, cu doua puncte in fata celor de la CSMS Iasi. Urmeaza CFR Cluj si FC Voluntari, fiecare cu 19 puncte.

sursa foto: csuc.ro



CSU Craiova revine in inferioritate si castiga pe final cu Botosani