Liga 1

Craciunescu, dat afara de la CCA. 'Bricheta', noul sef

Ion Craciunescu a fost destituit miercuri din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor de Comitetul Executiv.

Sefii cluburilor au reusit sa-l dea afara pe Ion Craciunescu dupa câteva luni de consultari. 12 echipe au cerut plecarea lui Craciunescu, iar Comitetul Executiv a aprobat propunerea.

"Am fost demis astãzi de Comitetul Executiv fãrã niciun motiv. Asa au vrut cluburile din Divizia A si asa s-a hotãrât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur si simplu m-au demis"
Ion Craciunescu

Cluburile au motivat dorinta de a scapa de Craciunescu pe seama arbitrajelor proaste din ultimul timp.
 
Craciunescu a fost acuzat ca este omul lui CFR Cluj, însa fatal i-a fost scandalul sexual în care a fost implicat.
 
Fostul sef al CCA este banuit ca a promovat o tânara arbitra în lotul pentru Divizia C în urma unor favoruri sexuale.

Alexandru Deaconu, poreclit 'Bricheta', va fi noul director general al CCA, iar FRF cauta si o varianta din strainatate pentru a-l ajuta.

Craciunescu a spus cã un singur membru al Comitetului Executiv a votat împotriva propunerii de demitere si este convins cã "totul a fost o lucrãturã ca la carte". "Votul a fost ca la carte, ce sã mai vorbim. Dragomir a lipsit de la sedintã, aºa cã au fost nouã voturi pentru, unul împotrivã si o abtinere. E amuzat, a fost si unul împotrivã, ca sã nu se stie ce ºi cum... a fost o lucrãturã, dar asta este", a explicat fostul preºedinte al CCA.

Ion Crãciunescu nu îsi reproseazã nimic si este de pãrere cã "din punct de vedere uman nimeni nu putea face mai mult" în timpul cât a fost presedinte al CCA. "Eu nu am ce sã îmi reprosez, chiar nu am. Lucrurile au fost pregãtite foarte bine pentru decizia de azi. Asta este. Nu pot sã compar mandatul de acum cu cel precedent pentru cã ãsta ultimul a fost mai scurt, doar nouã luni. Dar la ce dezastru am gãsit la CCA din punct de vedere uman nimeni nu putea face mai mult", a precizat Ion Crãciunescu.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunta cã douãsprezece cluburi din Liga I solicitã înlocuirea lui Ion Crãciunescu din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un strãin, propunerea urmând sã fie supusã votului în urmãtoarea sedintã a Comitetului Executiv al Federaþiei Române de Fotbal. Mai multi conducãtori de cluburi au fost nemultumiti de delegãrile arbitrilor la meciurile echipelor lor si de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arãtat deranjaþi de faptul cã Ion Crãciunescu le-a luat apãrarea public arbitrilor chiar si atunci când, în opinia presedinþilor de cluburi, acestia greºeau.

Comitetul Executiv a aprobat, în 13 octombrie 2011, numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crãciunescu, care urma sã conducã acest for pânã în 2014.

El l-a înlocuit pe Vasile Avram, arestat într-un caz de corupþie. Crãciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepãrtat atunci pe Crãciunescu de la conducerea CCA, dupã ce fostul arbitru l-a sustinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.



Craciunescu, dat afara de la CCA. 'Bricheta', noul sef