Liga 1

CFR Cluj ajunge pe loc de playoff dupa 1-0 cu CSM Poli Iasi

Etapa a 12-a din Liga 1 a debutat, vineri seara, cu meciul dintre CFR Cluj si CSM Poli Iasi, disputa transata de formatia din Gruia, cu 1-0, prin reusita lui Felipe Nascimento din lovitura libera.

Eugen Neagoe si-a inceput mandatul pe banca iesenilor cu promisiunea ca va face din echipa sa una ofensiva, insa in primele 45 de minute ale meciului din Gruia echipa oaspete s-a apropiat rareori de poarta aparata de Minca.

CFR Cluj a dominat teritorial si a ratat cele mai multe ocazii de a deschide scorul. Seria ratarilor a fost deschisa de Nouvier, care nu a gasit poarta in minutul 3, pentru ca dupa numai un minut Bud sa nu profite de o iesire gresita a portarului Grahovac.

Singura ocazie de gol a celor de la CSM Poli Iasi a venit in minutul 18, cand Bole a centrat ideal in sase metri si Minca a respins inspirat cu piciorul reluarea cu capul a lui Cristea.

CFR a replicat imediat si din doar cateva pase gazdele au adus mingea in careul advers punandu-l pe Bud in pozitie de finalizare. Acesta n-a obtinut decat cornerul.

Grahovac a intervenit salvator in minutul 34 in fata lui Larie la o gaura pe centru defensivei oaspetilor, pentru ca tot el sa respinga cu o mana sutul lui Peteleu din interiorul careului cu opt minute inaintea pauzei.

Portarul lui CSM Poli Iasi a fost aproape de autogol la un sut cu pamantul trimis de Bud in minutul 35. Mingea l-a lovit in plin pe Grahovac si era foarte aproape sa intre in poarta.

Iesenii au inceput mai curajos partea secunda si au echilibrat disputa, insa cei care au modificat tabela au fost elevii lui Vasile Miriuta.

Unicul gol al meciului din Gruia a venit in urma unei lovituri libere pe care a obtinut-o Bud in duel cu Frasinescu la 20 de metri de poarta lui Grahovac.

Felipe Nascimento a executat impecabil si nu i-a lasat nicio sansa portarului iesean, o reusita de trei puncte prin care CFR Cluj urca pe locul cinci in clasament, cu 17 puncte, si are toate motivele din lume sa aiba sperante de playoff.

Pana la final iesenii au avut o singura faza prin care puteau pune in pericol poarta lui Minca, dar Cristea a ezitat la o patrundere din pasa lui Vasile Gheorghe si a fost blocat in momentul sutului.



CFR Cluj ajunge pe loc de playoff dupa 1-0 cu CSM Poli Iasi