Liga 1

Astra Giurgiu urca la conducerea Ligii 1 dupa victoria cu Voluntari

Astra Giurgiu a castigat, duminica dupa-amiaza, cu 2-1 in deplasare contra nou-promovatei FC Voluntari prin golurile izbutite de Alibec si De Amorim, cei doi jucatori pe care Steaua I-a dorit cu insistenta in aceasta vara. La gazde a debutat pe banca tehnica Flavius Stoican, dar acesta nu a reusit sa faca nici macar o jumatate de minune in cateva zile.

De un minut si 8 secunde a avut nevoie Astra Giurgiu pentru a deschide scorul in Stefan cel Mare contra nou-promovatei de la FC Voluntari.

Un meci inceput practic cu handicap pentru noua echipa a lui Flavius Stoican, un antrenor adus de pe plajele Spaniei pentru a incerca imposibilul.

Si cum imposibilul nu poate deveni posibil in doar cateva zile, Voluntariul a continuat sa arate un fotbal limitat, un fotbal de Liga 2, fara a pune prea multe probleme Astrei.

De Amorim l-a lansat in adancime pe Alibec la prima faza a oaspetilor, iar atacantul giurgiuvenilor a plecat ideal dintre Achim si Maftei, cei doi stoperi ai Voluntariului, scapand singur cu Balauru, pe care avea sa invinga fara probleme.

Chiar si asa, echipa gazda din Stefan cel Mare a reactionat in minutul 9 prin Kone, de departe cel mai jucator al echipei lui Stoican. Acesta l-a intins pe Lung cu un sut spectaculos din marginea careului.

Voluntariul a atacat mai mult in partea secunda, Maftei, Kone si Tiberiu Balan, jucator intrat dupa pauza, amenintand poarta aparata de Lung.

In cele din urma, cumva contrar cursului jocului desi nu putem vorbi de o dominare a ilfovenilor, Astra si-a majorat avantajul prin De Amorim.

Balonul a circulat pe traseul Enache, Budescu, De Amorim si brazilianul a punctat cu un sut din interiorul careului.

Nu avea sa fie ultimul gol al partidei, gazdele reusind sa reduca din diferenta prin Kone, cu patru minute inaintea finalului. Ivorianul a patruns solitar in careul advers si a sutat pe sub Lung.

O victorie care propulseaza Astra pe primul loc in clasament, dupa ce Dinamo nu a reusit sa castige la Iasi. Astra are 14 puncte, urmata de Dinamo cu 13.

Voluntariul ramane singura echipa din Liga 1 fara succes in acest sezon si pentru Stoican se anunta vremuri dificile in acest climat.



Astra Giurgiu urca la conducerea Ligii 1 dupa victoria cu Voluntari