Liga 1

Astra aproape campioana dupa 2-0 cu Steaua. Alibec, jos palaria!

Doua lovituri de la 11 metri indiscutabile au decis meciul Astra-Steaua, o partida care nu s-a ridicat la nivelul asteptat de la un duel pentru titlu, dar care a scos in evidenta o echipa determinata, Astra, si un jucator care nu are voie sa lipseasca din lotul Romaniei pentru EURO 2016, Denis Alibec.

Decarul Astrei a scos lovitura de la 11 metri din care Astra a deschis scorul prin Gaman in finalul primei reprize si tot el a ridiculizat apararea stelista la faza in care Teixeira a fost faultat de Varela. Alibec a transformat pentru 2-0 si a ratat alte cateva ocazii importante pentru Astra.

Un jucator de calitate, un fotbalist adevarat care a facut diferenta intre Astra, virtual campioana, si Steaua, o echipa ai carei titulari s-au prezentat cu mult sub ceea ce au jucat, miercuri, rezervele in semifinalele Cupei Ligii.

Alibec a izbucnit in lacrimi dupa ultimul fluier al centralului Cristi Balaj, un arbitru care a avut o prestatie ireprosabila si a tinut in frau un meci ce se anunta extrem de tensionat. 

Astra se distanteaza la sase puncte de Steaua, echipa care este amenintata de Pandurii sa piarda locul doi si dreptul de a participa in Liga Campionilor. Cele doua echipe au meci direct la Bucuresti peste doua runde.

Cu majoritatea titularilor menajati la jumatatea saptamanii si care s-au regasit acum in primul 11, Steaua a aratat ca o echipa de pluton. Paradoxal, singurul jucator care a incercat ceva util pe teren a fost tocmai Chipciu, acesta semnand cele mai importante ocazii in primele 45 de minute.

La ambele suturi ale lui Chipciu portarul Lung s-a dovedit de netrecut si tabela a ramas nemodificata.

Varela a provocat primul penalty in minutul 44, cand a trimis neglijent "acasa" pentru Nita, iar Alibec ca un varf de mare valoare si-a impins mingea in fata obtinand lovitura de la 11 metri.

Reghecampf a mutat la pauza prin introducerea lui Enache si Marica, jucatorii sacrificati fiind Bourceanu si Tamas. O decizie neinspirata prin pastrarea in teren a lui Varela, jucator care avea sa faulteze in careu si sa provoace al doilea penalty pentru Astra cu un sfert de ora inaintea finalului.

Alibec a pasat cu calcaiul ca in curtea scolii pentru Teixeira, iar Varela a intervenit rudimentar din spate. Penalty fara discutii si Alibec ducea scorul la 2-0, nu fara emotii insa, mingea fiind atinsa de Nita.

Pana la golul de 2-0 ambele echipe au avut cate o ocazie. Mai intai Alibec l-a intins pe Nita cu un stang formidabil din afara careului in minutul 49, pentru ca Hamroun sa trimita in bara in minutul 65.

Steaua a gasit in cele din urma drumul spre gol prin Marica, jucator care a avut prea putine mingi pentru a fi pus in valoare, insa reusita acestuia a fost invalidata eronat pe motiv de offside.

Cu patru minute inaintea finalului acelasi fulminant Alibec a fost oprit de Nita la o faza unu contra unu.



Astra aproape campioana dupa 2-0 cu Steaua. Alibec, jos palaria!