Liga 1

ACS Poli Timisoara revine incredibil contra Universitatii Craiova si obtine primele puncte ale sezonului

Meci nebun luni seara la Timisoara in epilogul etapei a 5-a intre doua echipe renegate de proprii suporteri si care cauta sa-si formeze propria identitate in fotbalul romanesc. ACS Poli Timisoara, lanterna rosie, a revenit de la 1-2 si a invins-o pe CS Universitatea Craiova, cu 3-2, privand formatia din Banie de primul loc in clasamentul Ligii 1.

Craiova s-a jucat cu ocazii in prima repriza si a dominat copios partida, pentru ca la pauza gazdele sa intre intr-un avantaj nesperat dupa un 11 metri transformat de Artean.

Barbut obtinuse penalty-ul intr-un duel cu Acka, fundas masiv care si-a demonstrat inca o data limitele.

Pana la aceasta faza cei de la Timisoara trecusera rareori centrul terenului, iar Craiova a ratat nesperat de mult pentru o aspiranta la primele locuri in Liga 1.

Ocazie mare de gol pentru Craiova in minutul 11. Bancu trimite pe jos din 10 metri, scoate Curileac cu piciorul pana la Rambe si acesta reia putin pe langa poarta.

Ivan a aratat si el ca mai are mult de lucrat pentru a se ridica la nivelul pretului cerut pe el, dupa ce a irosit cu capul doua bune centrari ale lui Zlatinsky din lovituri de la colt.

La 0-0 oltenii au mai ratat o alta mare ocazie la centrarea sutata a lui Vatajelu pentru Rambe si Baluta. Niciunul nu a reusit sa reia periculos spre poarta.

Craiova a continuat sarabanda ratarilor si in debutul reprizei secunde, in minutul 48, cand Baluta nu a reusit sa prinda poarta la pasa lui Vatajelu in centrul careului.

Intrat la pauza in locul lui Rambe, brazilianul Gustavo a ratat o mare ocazie in minutul 56, portarul Curileac reusind sa respinga cu varful degetelor la o faza unu contra unu.

Oaspetii au intors scorul cu doua goluri in sapte minute. Mai intai Zlatinsky a transformat un penalty obtinut de Ivan la un duel cu Seroni, pentru ca mai apoi Nuno Rocha sa inscrie cu un sut la coltul lung dupa o patrundere pe stanga pana aproape de limita terenului.

Timisoara avea sa restabileasca egalitatea in minutul 82 prin Artean, jucator care a transformat un penalty obtinut de Popovici in duel cu Popov.

Banatenii au dat lovitura in prelungiri pe contraatac dupa un corner al Craiovei ramas fara rezultat. Barbut a plecat cu mingea la picior si a finalizat cu sut spectaculos la coltul lung.

ACS Poli Timisoara obtine astfel primele puncte in acest sezon si coboara la -11 in dreptul punctelor din clasament.

CS Universitatea Craiova contabilizeaza a doua infrangere in cinci meciuri si rateaza sansa primului loc in Liga 1.



ACS Poli Timisoara revine incredibil contra Universitatii Craiova si obtine primele puncte ale sezonului