Europa League

Succes mare pentru Astra Giurgiu in deplasare cu Viktoria Plzen

Timp de 90 de minute campioana Astra Giurgiu a aratat la Plzen fotbalul incantator din sezonul trecut si la final a obtinut o meritata victorie, scor 2-1 (1-0).

Denis Alibec a deschis scorul intr-o prima repriza in care Astra a jucat foarte ofensiv si a avut nu mai putin de 11 suturi spre poarta, dintre acestea sase pe cadrul portii.

Acelasi Alibec, cel mai bun jucator al giurgiuvenilor, a sutat la golul de 2-0, mingea fiind deviata in propria poarta de un adversar. Totul a plecat insa de la un balon recuperat excelent de Boubacar in jumatatea adversara. Fostul dinamovist contribuise si la faza primului gol.

Gazdele au dinamizat finalul meciului printr-un gol marcat dupa un penalty discutabil. Lung a reusit sa apere lovitura de la 11 metri, dar pe urmarire Horava a trimis-o in poarta.

Astra revine in cartile calificarii cu cele trei puncte obtinute, in conditiile in care AS Roma a terminat la egalitate pe teren propriu cu Austria Viena si ambele echipe au cate 5 puncte. Aceasta dupa ce formatia din capitala Italiei conducea la un moment dat cu 3-1.

Inca din debut Astra si-a aratat intentiile ofensive la Plzen, iar Alibec a ratat prima mare ocazie in minutul 11, cand a scapat singurul cu portarul si nu l-a putut invinge pe Kozacik.

Gazdele au trecut pe langa gol in minutul 18 prin Bakos. Acesta a reluat pe langa poarta, dupa ce portarul Lung iesise gresit pe o centrare.

Minutul 22 il aduce din nou in prim plan pe Alibec. Excelent gasit de Morais cu o pasa pe culoar acesta patrunde in viteza si nu prinde poarta cu un sut in forta.

Deschiderea scorului s-a produs cu trei minute inaintea pauzei. Boubacar a recuperat o mingea in cercul de la centrul terenului, a continuat cu Budescu si acesta l-a servit ideal pe Alibec lasandu-l in pozitie iminenta de gol. Septarul Astrei nu l-a mai iertat pe Kozacik si a facut 1-0.

Tot Astra a fost echipa mai periculoasa si in debutul partii secunde, iar Alibec a prins cadrul portii cu o minge venita de la Budescu.

Boubacar recupereaza o minge in jumatatea adversa in minutul 65, ii paseaza lui Alibec, iar mingea trimisa de acesta este deviata in poarta de Horava. Un gol care a adus victoria Astrei.

Echipa lui Sumudica s-a lasat in final pe spate si a permis gazdelor sa preseze mai mult, iar cu patru minute inaintea ultimului fluier centralul rus a acordat usor o lovitura de la 11 metri.

Lung a reusit sa blocheze mingea trimisa de Horava, dar pe urmarire acesta a impins-o in poarta. Acelasi Lung a avut o interventie fabuloasa la un minut dupa respingand in extremis in corner mingea trimisa de Kozarik.

Viktoria: 1. Matus Kozacik — 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 22. Jan Baranek, 8. David Limbersky — 11. Milan Petrzela, 20. Ergys Kace, 7. Tomas Horava, 9. Martin Zeman (19. Jan Kovarik, 76) — 12. Michal Duris (18. Tomas Poznar, 53), 23. Marek Bakos (capitan; 15. Michal Krmencik, 66). Antrenor: Roman Pivarnik. 
Rezerve neutilizate: 13. Petr Bolek — 3. Ales Mateju, 17. Patrik Hrosovsky, 25. Jakub Hromada.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 5. Vlatko Lazic, 22. Cristian Sapunaru, 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio, 13. Junior Morais (capitan) — 20. Florin Lovin (15. Cristian Oros, 90+3), 8. Takayuki Seto, 19. Boubacar Mansaly — 7. Denis Alibec (11. Daniel Florea, 90+1), 10. Constantin Budescu (31. Alexandru Ionita II, 83). Antrenor: Marius Sumudica
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilas — 14. Romario Moise, 17. Viorel Nicoara, 77. Alexandru Stan.



Succes mare pentru Astra Giurgiu in deplasare cu Viktoria Plzen