Echipa Nationala

România obține cea mai categorică victorie din preliminariile pentru EURO 2024, cu 25.000 de copii în tribunele Arenei Naționale!

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Tricolorii au tranșat autoritar disputa cu Andorra, scor 4-0, un meci decis încă din prima repriză, când echipa României a marcat de trei ori. Cu acest succes, al patrulea în actuala campanie de calificare, România urcă pe primul loc în clasament, profitând de remiza dintre Elveția și Belarus.
Așa am trăit România - Andorra în preliminariile EURO 2024
Grupa României din preliminariile EURO 2024: Clasament, rezultate, program

 

Începutul de partidă a fost unul tensionat, cu două galbene în primele zece minute, câte unul de fiecare parte.

Tricolorii s-au instalat încă din primul minut în jumătatea adversă și Coman a întors cu capul pentru Bîrligea, jucător aflat la debut, dar șutul acesta s-a dus în blocajul portarului.

La faza imediat următoare Stanciu n-a prins poarta cu un șut din interiorul careului.

România a continuat să preseze și golul de 1-0 a venit dintr-o fază fixă, în minutul 23. Stanciu a transformat impecabil din lateral stânga aproape de vinclu.

Cinci minute mai târziu Ianis Hagi a majorat avantajul României cu un șut din marginea careului la colțul scurt.

Scorul pauzei, 3-0, a fost stabilit de Răzvan Marin dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Ianis Hagi.

O primă repriză dominată categoric de România, cu 7-0 raport al șuturilor pe poartă, și o posesie de 60 la sută.

Nu mai puțin de șase cartonașe galbene a acordat centralul din Estonia, cinci dintre acestea pentru cei din Andorra, care au început meciul extrem de nervoși.

Florinel Coman a majorat avantajul României în minutul 49 cu un șut spectaculos sub transversală din pasa lui Ianis Hagi. Pentru jucătorul legitimat la FCSB este prima reușită în tricoul primei reprezentative.

Chiar dacă acțiunile ofensive au scăzut în intensitate, România a marcat alte două goluri, ambele anulate de arbitru.

Mai întâi reușita lui Burcă a fost invalidată pentru un fault în atac asupra portarului, în minutul 78, pentru ca în minutul 90 reușita lui Mihăilă să fie anulată pentru un offside semnalizat corect la prima pasă pentru Alibec.

Andorra a încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce San Nicolas a primit al doilea caronaș galben în minutele suplimentare.

Cu acest succes, cel mai categoric din actuala campanie de calificare, România urcă pe primul loc în clasament.

Până la finalul preliminariilor România mai are de disputat doar două meciuri, în deplasare cu Israel și pe teren propriu cu Elveția. Cele două meciuri sunt programate în luna noiembrie.

Caseta tehnică

România: H. Moldovan – Sorescu, R. Drăguşin (Ad. Rus 46), A. Burcă, Bancu – R. Marin (Cicâldău 59), N. Stanciu (M. Marin 65) – Moruţan, I. Hagi (Alibec 65), Fl. Coman – Bîrligea (Mihăilă 59). Selecționer: Edi Iordănescu.

Andorra: Iker Alvarez - Jesus Rubio (De Pablos 64), M. Vales, Llovera, San Nicolas - M. Garcia (Pomares 86), E. Vales (Jordi Rubio 76), Rebes (Pujol 86), Cervos - M. Vieira, A. Sanchez (Bernat 64). Selecționer: Koldo Álvarez.

Cartonaşe galbene: R. Marin 9 / M. Vieira 9, A. Sanchez 12, San Nicolas 19, Jesus Rubio 37, M. Garcia 43, Bernat 84.

Cartonaş roşu: Moises San Nicolas (Andorra) 90+1.

Arbitri: Kristo Tohver - Silver Koiv, Sten Klaasen (toţi din Estonia).

 


România obține cea mai categorică victorie din preliminariile pentru EURO 2024, cu 25.000 de copii în tribunele Arenei Naționale!