Cupa Romaniei

Viitorul elimina FC Botosani din Cupa Romaniei cu un gol de generic

Echipa Viitorul Constanta s-a calificat, joi seara, in sferturile de finala din Cupa Romaniei cu o victorie scurta (1-0) obtinuta pe teren propriu in fata celor de la FC Botosani.

Unicul gol al meciului a fost reusit de Cristi Ganea la sase minute dupa pauza, cand acesta a prins un sut de zile mari cu piciorul stang din afara careului de 16 metri.

A fost un corner pentru Viitorul de pe stanga in directia de atac, oaspetii au respins in afara careului, dar Ganea n-a stat prea mult pe ganduri si a reluat imparabil aproape de vinclu.

O reusita care l-a facut si pe Gheorghe Hagi sa se bucure ca un copil pe margine, inconjurat de o echipa care joaca un fotbal din ce in ce mai frumos.

Meciul

Cei de la Viitorul au atacat mai mult in debutul meciului si in minutul 15 Cernat, capitanul gazdelor, a sutat in bratul lui Miron solicitand lovitura de la 11 metri. Centralul Adrian Cojocaru a lasat jocul sa continue.

Patru minute mai tarziu Botosaniul a ratat o imensa ocazie prin Roman. Scapat singur cu portarul Albut acesta a incercat un lob de efect in locul unui sut pe jos si portarul de la Viitorul a reusit sa agate mingea.

Din inertia fazei Mitrea l-a busculat in careu pe acelasi Roman, faza care in mod normal se putea solda cu eliminarea fundasului gazdelor si lovitura de la 11 metri.

Ganea a cautat poarta inca din minutul 22, cand a reluat in forta cu exteriorul din afara careului, dar mingea s-a dus putin peste transversala.

Minutul 33 l-a adus in prim plan pe Cernat, care a patruns singur spre poarta, dar a ezitat sa suteze cu dreptul si a intrat in unghi. In cele din urma a tras in plasa laterala.

In finalul primei reprize, chiar minutul 45, Ganea si-a salvat echipa de la un gol gata facut la sutul lui Brata, reusind sa respinga in extremis cu piciorul in corner.

Viitorul a tinut de rezultat dupa golul din minutul 51 si pana la final doar Tanase, in doua randuri, si Benzar au mai amenintat poarta aparata de Plesaca.

Minutul 82 l-a scos in prim plan pe Albut, portarul lui Viitorul intervenind decisiv la sutul trimis de Roman pe jos.



Viitorul elimina FC Botosani din Cupa Romaniei cu un gol de generic