Cupa Romaniei

Tripla istorica pentru Steaua. 3-0 cu Universitatea Cluj, in finala Cupei Romaniei

Steaua nu a intampinat probleme in a pune mana pe cel de-al treilea trofeu al sezonului, Cupa Romaniei, dupa o finala fara istoric cu retrogradata Universitatea Cluj, incheiata cu scorul de 3-0. "Studentii" nu au avut nici macar un sut pe spatiul portii lui Florin Nita. Este primul event obtinut de Steaua dupa o pauza de 18 ani si totodata prima data cand o echipa din Romania reuseste sa se impuna pe toate cele trei planuri, in conditiile in care Cupa Ligii nu s-a disputat o buna perioada de timp. Mijlocasul Adi Popa, cu o dubla si assist la reusita de adio a lui Raul Rusescu, a fost omul finalei.

Partida de pe Arena Nationala a inceput cu ... o intrerupere. Florin Nita, portarul Stelei, a avut nesansa de a-i avea in spate pe ultrasii Universitatii Cluj, care l-au bombardat cu fumigene si torte inca din primele momente.

Ros-albastrii au avut nevoie de mai putin de zece minute pentru a perfora poarta aparata de Veselovsky, care nu a putut interveni la sutul din zona punctului cu var, care a intalnit stalpul din dreapta, al lui Adrian Popa. Nicusor Stanciu a fost responsabil cu pasa de gol.

Raul Rusescu (16) l-a pus la incercare pe Veselovsky din lovitura libera, slovacul a plonjat la radacina barei si a retinut cu destule emotii.

Cinci minute mai tarziu, "studentii" au solicitat, in mod nefondat, o lovitura de pedeapsa pentru un duel consumat intre Varela si Mengolo. Arbitrul Alexandru Tudor, pozitionat excelent, a considerat corecta interventia stoperului campioanei.

Fernando Varela s-a evidentiat si in fata lui Cristian Munteanu, in minutul 32, la un corner al ardelenilor. Inchizatorul Universitatii a fost pe punctul de a relua decisiv din cativa metri, pe fondul unei inexactati in defensiva.

Finalul primei parti l-a gasit pe Nicusor Stanciu in pozitie de finalizare. Veselovsky a intervenit in doi timpi la sutul de la distanta, aproximativ 35 de metri, al jucatorului venit de la defuncta FC Vaslui.

Imediat dupa pauza, Raul Rusescu a distantat Steaua pe tabela printr-un sut imparabil din marginea careului mic. Breeveld l-a deschis in flanc pe Adi Popa cu o pasa lunga, iar mijlocasul Stelei a trimis ideal pentru golul despartirii al lui "Ruse".

Clujul a cazut, iar Adi Popa a muscat din nou, in minutul 53, ajutat si de aceasta data de bara portii lui Veselovsky.

Alexandru Chipciu a cautat, la randul sau, un gol in poarta lui Veselovsky, insa a fost blocat spre final de slovacul dintre buturile Universitatii.

Universitatea Cluj: Veselovsky - Jovanovic (Bambara 57), Neag, Skvorc, Ciupe - Lungu, Cr. Munteanu - Ceppelini (Viveiros 46), Mengolo, Kovacs (V. Cristocea 67) - Morar

Steaua: Nita - Papp (Rapa 69) Luchin, Varela (G. Tamas 77), Guilherme - Breeveld, Neagu (G. Iancu 65) - Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) - Rusescu

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Skvorc 24, Bambara 55/ Luchin 71

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 38.000



Tripla istorica pentru Steaua. 3-0 cu Universitatea Cluj, in finala Cupei Romaniei