Cupa Romaniei

Cupa Romaniei: Steaua elimina CSU Craiova si completeaza careul de asi

Steaua a invins CSU Craiova, in deplasare, la ultimul meci disputat pe arena Ion Oblemenco, cu 1-0. Cu vederea dubla, Raul Rusescu a marcat unicul gol al meciului, dintr-un penalty usor acordat de centralul Alexandru Tudor si transformat cu noroc. Tudor a primit la final reprosurile vulcanicului antrenor Sorin Cirtu, acesta fiind cu greu oprit pe marginea terenului, aflat intr-o veritabila criza de nervi.

Un stadion legendar aflat la ultimul meci inaintea demolarii si reconstructiei la standardele anului 2014,  un public vulcanic care a amintit de pasiunea nemarginita a oltenilor pentru fotbal si doua nume grele ale fotbalului romanesc pe dreptunghiul verde.

Cu alte cuvinte, o seara plina de incarcatura la Craiova, unde revelatia sezonului in Liga 1 a intalnit liderul campionatului pentru un loc in semifinalele Cupei Romaniei.

Steaua a dominat copios prima repriza in fata unei echipe care a jucat cu lectia invatata de la Sorin Cirtu, maestrul tacticii “Autobaza”. 

[news-111137]

Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparut tarziu, in minutul 33, cand Stanciu a profitat de o respingere gresita a apararii adverse si l-a intins serios pe Balgradean cu un sut la coltul lung.

Acelasi Stanciu avea sa rateze o alta ocazie dupa doar patru minute. Balgradean s-a opus din nou, dar in minutul 40 a inghetat tribunele cand a respins in fata sutul in forta expediat de Latovlevici. Craiova a avut sansa la reluarea lui Rusescu, una slaba care nu a pus probleme.

CSU Craiova a iesit mult mai decisa de la cabine si a atacat in valuri in debutul partii secunde. Atacurile din entuziasm ale juvetilor au fost acompaniate de vuietul tribunei, insa Steaua a rezistat cu maturitate.

Pe acest fond Bawab a ratat cea mai mare ocazie a Craiovei in minutul 59 cand, dupa o patrundere in careu din partea stanga a terenului, a sutat mult peste poarta.

[news-111136]

Minutul 67 a adus lovitura de la 11 metri in urma careia s-a scris practic istoria meciului din Banie. Rapa a urmarit un balon in careu si a obtinut penalty-ul cu inteligenta prelungindu-si balonul cat sa-l pacaleasca pe Balgradean.

Rusescu a confiscat balonul si a transformat cu sansa pe sub Balgradean si Steaua misca tabela de pe Oblemenco.

Craiova s-a aruncat in atac pentru egalare, insa pana la final juvetii nu au periclitat poarta lui Cojocaru, titularul dintre buturile Stelei.

Antrenorul stelist a mutat pe tabela prin introducerea lui Chipciu, Sanmartean si Popa, jucatori care au asigurat plusul de siguranta la centrul terenului in fata tineretii celor de la CSU Craiova.

S Universitatea Craiova: Balgradean - Tirnacop, Izvoranu, Frasinescu, Vatajelu - Mateiu, Madson (Sin '83), Brandan - Baluta (Herghelegiu '46), Bawab, Ferfelea (Carstea '74). Antrenori: Sorin Cartu, Emil Sandoi.

Steaua: Cojocaru - Rapa, Luchin, Papp, Latovlevici - Prepelita, Breeveld - Stanciu, Neagu (Sanmartean '63), Tosca (Chipciu '46) - Rusescu (Ad. Popa '78). Antrenor: Constantin Galca.

Cartonase galbene: Breeveld '30, Cojocaru '84, Sanmartean '89, Latovlevici '90+2

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat de asistentii Mircea Orbulet si Alexandru Cerei. Arbitru de rezerva a fost Adrian Comanescu, iar observatori Corneliu Fecioru si Octavian Goga.

Inainte de startul partidei care s-a disputat cu casa inchisa, biletele epuizandu-se la ora 17.00, au avut loc focuri de artificii si s-au aruncat confeti.

Lovitura de incepere a fost data de Ilie Balaci.



Cupa Romaniei: Steaua elimina CSU Craiova si completeaza careul de asi