Cupa Romaniei

Steaua castiga un meci de cosmar in Baia Mare

Steaua s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, gratie unei victorii obtinute la penaltyuri, joi seara, pe terenul celor de la Baia Mare. Un gazon oribil a dus la un meci greu. Steaua s-a lovit de o echipa a gazdelor care a tras pana la final, de parca juca ultimul meci din palmares. Cele 90 de minute s-au incheiat 1-1, s-au jucat cele doua reprize de prelungiri in care Baia Mare a avut o bara. Steaua si-a aratat clasa la penaltyuri, acolo unde nu aratat nimic si a castigat cu 4-1, in timp ce gazdele au marcat doar o data din trei executii. 

Pe un stadion ale carui tribune arata mai mult a sit arheologic si cu o instalatie de nocturna mobila, FCM Baia Mare a inceput meciul cu entuziasmul caracteristic echipelor mai slab cotate.

Prima ocazie la poarta Stelei a aparut dupa doar cinci minute la centrarea lui Arnautu din partea dreapta, faza care a fost precedata de accidentarea stelistului Papp si inlocuirea acestuia cu Ripa.

Steaua a incercat la randu-i sa se apropie de poarta adversa si sa marcheze cat mai repede pentru a-si face jocul mai usor, iar Chipciu a fost principalul varf de lance pentru detinatoarea Cupei Romaniei.

Baia Mare a replicat din nou taios in minutul 8 prin acelasi Arnautu. Scapat singur spre poarta lui Cojocaru, acesta a fost ajuns in cele din urma de un Varela care a semanat pentru cateva secunde cu un veritabil sprinter la suta de metri.

Chipciu a ratat cea mai mare ocazie a Stelei in minutul 10. Septarul stelist a scapat singur cu portarul advers Bota, dar a ales o solutie pretentioasa, un lob, si mingea s-a dus peste transversala.

Deschiderea scorului avea sa se produca la cealalta poarta dupa un nou contraatac. Balaure a patruns in mare viteza pe stanga si a centrat in careu pentru reluarea lui Pacurar. Chiar daca nu a reluat asa cum si-ar fi dorit, jucatorul gazdelor a impins mingea suficient cat sa-l invinga pe Cojocaru.

Steaua s-a aruncat in atac si a ratat prin Ripa o buna sansa in minutul 24, pentru ca doua minute mai tarziu ros-albastri sa primeasca o lovitura de la 11 metri la faultul lui Ignatie asupra lui Stanciu.

Tade si-a asumat responsabilitatea transformarii si a inscris cu un sut pe centrul portii.

Gazdele au inceput la fel de entuziasmant si partea secunda, luand cu asalt poarta lui Cojocaru sub impulsul publicului masat la tribuna intai si una dintre peluze.

Cojocaru a retinut suturile lui Arnautu si Ignea, pentru ca la cealalta poarta Steaua sa rateze o ocazie uriasa prin Tahar. Acesta a ratat milimetric tinta dintr-o centrare a lui Chipciu.

S-a ajuns in prelungiri, acolo unde cele mai mari ocazii le-a avut Baia Mare. O bara in minutul 108 a zdruncinat Steaua, care a fost la un pas de a primi un gol ca si facut, dupa ce o minge pe care Cojocaru nu a putut-o prinde, fiind doar deviata in fata portii, a fost trimisa in bara.

S-a ajuns la penaltyuri, acolo unde Steaua si-a aratat clasa. Stelistii nu au ratat nimic, castigand cu 4-1 la loviturile de departajare, in timp ce Baia Mare a inscris doar un singur penalty din trei.

Steaua merge in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, acolo unde nu va fi prezenta nici o echipa din Liga 2.



Steaua castiga un meci de cosmar in Baia Mare