Cupa Romaniei

Chiajna a scos Steaua din Cupa la penalty-uri

Steaua si Cupa României nu au reusit nici în acest sezon sa se înteleaga. Istoria se repeta si Steaua paraseste din  nou Cupa României în faza optimilor. A fost nevoie de lovituri de departajare, dupa un meci strâns, anost si cu putine realizari. Chipciu si Tanase au ratat penalty-ul, portarul Florin Nita a fost eroul Concordiei si Chiajna se califica în sferturi.

Aflata pe primul loc în campionat Steaua s-a aratat interesata pentru prima data în ultimii ani mai mult si de Cupa României, competitie care nu a trezit atentia pâna acum stelistilor. Cu toate ca înainte de meci stelistii anuntasera ca vor alinia în fata Chiajnei mai mult rezerve, Reghecampf nu a renuntat la jucatorii puternici din acest sezon.

Mihai Costea a fost unul dintre actorii principali ai primei reprize, stelistul, afalat în mare forma si în campionat, având câteva actiuni extrem de periculoase de atac. Nita însa s-a opus excelent si a reusit sa tina tabela intacta pâna la pauza.

La revenirea de la vestiare, Reghecampf a întarit ofensiva prin introducerea lui Tanase si Chipciu în locul lui Popa si Prepelita. Însa chiar daca aceste mutari trebuiau sa anime si mai mult compartimentul de atac al ros-albastrilor, lucrurile n-au aratat deloc asa.

Stelistii s-au regasit cu greu în joc, au aratat dificultati la constructie si lentoare în actiuni, în timp ce Concordia scotea tot mai mult capul în atac. Stanca a fost pus la încercare de câteva ori, dar portarul Stelei a intervenit oportun.

Steaua a fortat spre finalul reprizei a doua, însa fara prea mult succes. Nici în minutul 90 n-au avut noroc sa înscrie stelistii, la foarfeca spectaculoasa a lui Tibi Balan, Florin Nita fiind din nou salvator.

Dupa doua reprize de prelungiri în care cele doua formatii nu au aratat decât neputinta, s-a ajuns la lovituri de departajare. Cele doua echipe au mers umar la umar pâna la 3-3, moment în care Georgian Damian a trimis pe lânga poarta. Imediat a ratat si Chipciu, Nita fiind cel care a salvat, cum s-a întâmplat si la ultima executie, cea a lui Cristi Tanase.



Chiajna a scos Steaua din Cupa la penalty-uri