Cupa Ligii

Petrolul rateaza primul obiectiv al sezonului

Petrolul a fost eliminata in conditii speciale din optimile Cupei Ligii Adeplast de U Cluj, scor 1-0. Lorant Kovacs a inscris unicul gol intr-un joc in care Petrolul, asemeni Stelei si lui CFR Cluj, nu a pus pret pe aceasta competitie, cu doar trei jucatori din cei 11 trimisi impotriva lui Flamurtari, joi (Fanchone, Marinescu si Hoban). In inferioritate numerica, Lucescu a incercat sa evite infrangerea prin introducerea lui Mutu si De Lucas, in minutul 60, ambii fara mari realizari la poarta lui Veselovsky.

Putin peste cinci minute le-au luat "lupilor" sa semneze prima ocazie periculoasa la poarta aparata de Veselovsky, salvat de executia imprecisa a lui N'Koy, de pe 6 metri, la centrarea de pe partea dreapta a lui Beta.

In minutul 15, Lorant Kovacs a fost lansat excelent de Boutadjine, dar nu a fost capabil sa-l bata pe Cobrea in situatie de unu la unu. La urmatorul atac, Cobrea a citit bine un atac al gazdelor si l-a blocat pe acelasi Kovacs undeva la 25 de metri de propria poarta, la o pasa in adancime.

Echilibrul s-a rupt dupa prima jumatate de ora, cand Kovacs a deschis scorul printr-o lovitura de cap imparabila, din 8-9 metri, la centrarea ideala primita de la Vali Lemnaru.

"Lupii" au incheiat prima parte in atac, dupa ce Hoban a tras ca din tun la poarta lui Veselovsky, iar Satli, din apropiere, nu a putut cadra mingea prelungita cu capul pe spate de Marinescu.

Petrolul si-a continuat raidurile spre buturile lui Veselovsky, cu o minge care a curentat bara (Hoban, minutul 52), dar a fost tradata de hentul a la Maradona comis de N'Koy, cinci minute mai tarziu, care a lasat in inferioritate echipa pregatita de Razvan Lucescu.

Cu un om mai putin pe teren, antrenorul prahovenilor a fortat in ofensiva, cu jumatate de ora inainte de ultimul fluier, cand au fost trimisi in lupta Adrian Mutu si spaniolul Pablo De Lucas.

Lemnaru a irosit cea mai importanta faza de gol a "sepcilor rosii", in prelungiri, cand a primit de la Viveiros la 11 metri, scapat din marcaj, dar si-a facut mingea prost, pentru ca mai apoi sa finalizeze pe langa stalpul stang al portii lui Cobrea.

U CLUJ: Veselovsky - Jovanovic (R. Ciupe 83), Neag, Emil Ninu, Musat (Tarnacop 80) - Bucsa, Raul Costin - Boutadjine, Lorant Kovacs (Stojanovic 70), Viveiros - Lemnaru
Rezerve: Niculescu, Raul Ciupe, Tarnacop, Lungu, Paulinho, Stojanovic, Jula

PETROLUL: Cobrea - Beta (Astafei 77), Ferreira (De Lucas 60), Satli, Fanchone - Priso, Marinescu, Hoban, Nepamuceno - Morar (Ad. Mutu 60), Nkoyi Kyiabu
Rezerve: Bolboasa, Adi Mutu, Peteleu, Astafei, Geraldo, De Lucas

Arbitru: Lucian Rusandu

Cartonase galbene: Kovacs 47, Bucsa 90+2/ N'Koy 39, Fanchone 67

Cartonase rosii: N'Koy 58

Stadion: Cluj Arena

Spectatori: 3000

sursa foto: www.facebook.com/official.fcpetrolul



Petrolul rateaza primul obiectiv al sezonului