Cupa Ligii

Pandurii se califica in sferturile Cupei Ligii, dupa 1-0 la Medias

Pandurii a reusit sa se impuna in deplasarea de la Medias, 1-0 in prelungiri, prin golul inscris de Paraskevas in minutul 94. Istoria meciului se putea scrie altfel daca, in prima repriza, arbitrul Florin Miron nu era atat de ingaduitor cu portarul oaspetilor, la o faza susceptibila de "rosu", iar golul lui Llullaku, cu umarul, nu era anulat pentru un hent inexistent. Albanezul a ratat lovitura de pedeapsa acordata de arbitru dupa un fault comis de Erico, pentru ca mediesenii sa nu poata conta pe Enescu, eliminat la scurt timp dupa ce s-a modificat tabela.

Jocul de la Medias a debutat cu o faza fierbinte la poarta lui Plesca, dupa ce Mihai Radut a trimis din drop peste transversala dintr-o pozitie favorabila.

Gaz Metan a raspuns dupa primul sfert de ora, cu un contraatac rapid, stopat de Stanca la 30 de metri de propriile buturi. Goalkeeperul oaspetilor a comis hent in afara careului, scapand cu un simplu avertisment.

Vitinho s-a accidentat la mijlocul reprizei si a fost inlocuit cu fostul jucator al Vasluiului, Alexandru Buziuc. 

Imediat dupa introducerea acestuia in teren, Gaz Metan a beneficiat de un penalti dupa un fault in careu comis de Erico. Llullaku a executat slab, Stanca a respins in lateral si de aici mingea a revenit la albanez, care a reluat in plasa cu umarul. Brigada condusa de Florin Miron a anulat insa reusita jucatorului Mediasului pentru un presupus hent.

In minutul 33, Buziuc a scapat singur cu Stanca, dar a fost blocat de portarul gorjenilor. Stanca a amanat deschiderea scorului cu o parada superba.

Repriza a doua a fost din cu totul alt film, cu un usor plus de partea formatiei pregatite de Petre Grigoras, dar cu mai putine ocazii.

Matulevicius putea aduce calificarea echipei sale in sferturi, in minutul 80, cand a fost blocat de Plesca in situatie de unu la unu.

Startul primei reprize de prelungiri a adus si golul mult dorit, dar nu la poarta la care isi doreau cei 1500 de oameni prezenti la meci. Nicoara a centrat perfect de la coltul terenului, iar Paraskevas, de langa Ilie, a reluat imparabil cu capul sub bara.

In minutul 97, Andrei Enescu a fortat primirea unui fault la limita careului si s-a ales in schimb cu un avertisment. A fost al doilea, iar Gazul a ramas cu un om mai putin pe teren.

GAZ METAN:  Plesca - Cretu, Fl. Ilie, Mujdragic, Buzean - Tahar (Todea 59), A. Enescu - Avram (Figliomeni 69), Fl. Dan, Llulaku - Vitinho (Al. Buziuc 24)

PANDURII: Stanca - Pleasca, Christou, Erico, Momcilovic - Anton (M. Roman 60), Elton - Iorga (Buleica 82), Radut, Salaj (V. Nicoara 79) - Matulevicius

Arbitru: Florin Miron

Cartonase galbene: Al. Buziuc 72, Enescu 87/ Stanca 17, Erico 27, Elton 77, Pleasca 79, Momcilovic 80, M. Roman 90+4

Cartonase rosii: A. Enescu 97

Stadion: Gaz Metan

Spectatori: 1500



Pandurii se califica in sferturile Cupei Ligii, dupa 1-0 la Medias