Cupa Ligii

Cupa Ligii: Pandurii-Dinamo, capul de afis din optimi

Sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din Capitala a gazduit, marti de la ora 11:00, tragerea la sorti a optimilor de finala din Cupa Ligii. Partidele din optimi se disputa pe 9 si 10 septembrie, in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe terenul primei echipe.

Programul optimilor de finala din Cupa Ligii arata astfel:

ACS Poli Timisoara - Petrolul Ploiesti

Viitorul Constanta - CSU Craiova

CSMS Iasi - CFR Cluj

Concordia Chiajna - FC Botosani

Pandurii Tg.Jiu - Dinamo Bucuresti

FC Voluntari - Astra Giurgiu

11:17 Incepe tragerea la sorti propriu-zisa.

11:14 Procedura tragerii la sorti este una cat se poate de simpla. Cele 12 echipe de Liga 1 au fost impartite in doua urne valorice: Urna A (echipele 9-12 in sezonul anterior plus cele doua echipe nou promovate) si Urna B (echipele clasate pe locurile 3-8). Echipele din Urna A vor disputa meciul acasa.

11:12 Secretarul general LPF Justin Stefan face prezentarile pentru tragerea la sorti a optimilor Cupei Ligii: "Va amintim ca valoarea totala a premiilor este de 1 milion de euro"

In faza sferturilor de finala vor participa 12 echipe, in timp ce Steaua si ASA Tg.Mures, primele doua clasate in sezonul precedent al Ligii 1, sunt calificate din oficiu in sferturi.

La eveniment vor participa in premiera, alaturi de oficialii cluburilor si suporteri ai echipelor inscrise in competitie. Mai precis cate un copil suporter al fiecarei echipe insotit de parinti.

La finalul tragerii la sorti va avea loc Adunarea Generala a LPF.

Castigatoarea Cupei Ligii din acest sezon va primi o recompensa financiara de 400.000 de euro.

LPF incearca sa dinamizeze si mai mult competitia in viitor, oferind castigatoarei in loc in Europa League.



Cupa Ligii: Pandurii-Dinamo, capul de afis din optimi