Cupa Confederatiilor

Brazilia va juca finala Cupei Confederatiilor

Echipa gazda Brazilia s-a calificat, miercuri seara, in ultimul act al turneului organizat de FIFA dupa un 2-1 cu Uruguay la Belo Horizonte. Cealalta finalista se alege in aceasta seara in supermeciul Spania - Italia.

Uruguayenii au sperat intr-o reeditare a finalei Cupei Mondiale din 1950, cand s-au impus pe Maracana impotriva tuturor calculelor, dar figura nu a mai tinut de aceasta data.

Diego Forlan a ratat un penalty obtinut de Lugano in duel cu David Luiz. Era minutul 14 si cu un eventual gol soarta partidei ar fi fost probabil alta.

Dominata in multe momente ale jocului, mai ales la capitolul posesia balonului, brazilienii au deschis scorul in minutul 41 prin Fred, un atacant veritabil de gura portii.

Uruguay a egalat insa la numai trei minute dupa pauza. Brazilienii au ezitat in propriul careu, Cavani i-a furat mingea din picior lui Marcelo si a trimis la coltul lung. Julio Cesar nu a mai avut sansa de la 11 metri.

Partida se indrepta spre prelungiri cand a picat golul de 2-1 marcat de Paulinho, un mijlocas defensiv dorit de marile cluburi ale Europei.

Brazilia merge asadar in finala unde va intalni invingatoarea dintre Spania si Italia.



Brazilia va juca finala Cupei Confederatiilor