Australian Open

Australian Open: Isi pot apara titlurile Serena Williams si Novak Djokovic? Poate face Halep mai mult?

Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, bate din ce in ce mai tare la usa. In scena vor intra cele mai mari nume din tenis, printre care si castigatorii de anul trecut, Serena Williams si Novak Djokovic. Sperantele noastre se indreapta spre Simona Halep. Ce vor face ei? 

In 2015, doi jucatori au dominat tenisul mondial, Serena Williams si Novak Djokovic

Americanca a castigat trei turnee de Mare Slem din patru si s-a aflat la doua meciuri distanta de a deveni prima jucatoare dupa Steffi Graf in 1988 sa obtina marele slem (cele 4 turnee de Mare Slem castigate intr-un singur sezon). Djokovic a reusit calificarea in toate cele 4 finale de Mare Slem din 2015.

Australian Open incepe luni. Vor fi cei doi in stare sa domine de la inceput anul? Este loc si pentru Simona HalepSunt intrebari inainte de Melbourne, iar noi vor incerca sa le raspundem.

Cotele la pariuri pentru cei trei, pe meciurile de la Australian Open, se gasesc aici, unde puteti incasa si un bonus de pana la 200 de lei la pariuri sportive.

Este Serena vulnerabila?

Numarul 1 mondial s-a luptat cu un virus la Roland Garros si a trebuit sa se lupte in drumul spre titlu castigand cinci din cele sapte partide in trei seturi. Cu 21 de titluri de Mare Slem la activ, Serena vine la Melbourne sa il ia pe al 22-lea.

Nu trebuie uitat ca ea s-a retras in ianuarie din ceea ce ar fi trebuit sa fie debutul sau de sezon, meciurile din Cupa Hopman. A motivat o accidentare la genunchi. Un genunchi care a tras-o in jos, fara sa dea vina pe el,in semifinala pierduta anul trecut la US Open cu Roberta Vinci. 

Cifrele sunt seci si arata ca nu a jucat anul acesta in nici un turneu si va intra la Melbourne din pripa. Din ceea ce vorbeste presa americana, Serena nu va fi apta complet la Melbourne si va trebui, ca si la Ronald Garros anul trecut, sa castige meciuri de lupta.

Il poate opri cineva pe Djokovic?

Djokovic i-a dat o lectie de tenis lui Nadal de inceput de an, un 6-1 6-2 in primele zile ale lui 2016, in finala Openului din Qatar.

Nadal a facut singur o radiografie a sarbului: "Nu stiu pe nimeni care sa joace tenis ca el, in toata istoria acestui sport", a spus Nadal. 

Djokovic are 12 seturi consecutiv castigate pe hard in fata lui Nadal. Altii s-au mai apropiat de el, i-au mai pus probleme, ba l-au si batut. Stan Wawrinka l-a invins, dar in finala de pe zgura de la French Open. A fost de fapt trofeul care i-a lipsit anul trecut lui Djokovic pentru a face marele slem. 

In rest, Andy Murray a fost invins de sarb in finala de anul trecut de la Melbourne, iar Roger Federer i-a cazut victima in finala de la Wimbledon si apoi in cea de la U.S. Open.

Este o cifa a lui Djokovic care merita adusa in atentie: a castigat 45 din ultimele 51 de partide jucate contra adversarilor din Top 10 mondial. 

Australian Open este cel mai important turneu din cariera sa, avand aici 5 tiluri din cele 10 de Mare Slem. De aceea, Djokivic, mult mai mult decat Serena, este un candidat de baza la titlu si in acest an. 

Ar putea Simona Halep sa devina favorita?

Numarul 2 mondial, Simona Halep, are un traseu bun la Melbourne asa cum arata tabolul, pentru ca abia in finala s-ar putea intalni cu Maria Sharapova sau Serena Williams, jucatoare care vor trebui sa se anihileze reciproc pentru a ajunge in ultimul act.

Jucatoarea noastra a ajuns in ultimii doi ani mereu in sferturile de finala (2014 si 2015). Pana la ea, nici un jucator de tenis din Romania nu mai ajunsese in "sferturi" in Australia.

Va reusi mai mult anul acesta? Greu de spus. Halep este o jucatoare imprevizibila, iar accidentarile nu ii dau pace. S-a retras in primul turneu al anului, cel de la Brisbane, accidentata, si a jucat apoi accidentata si la Sydney, acolo unde s-a oprit in semifinala

Se poate miza pe Halep ca va avansa cateva tururi. Se poate miza pe ea ca va ajuge si mai departe, cu conditia sa nu fie accidentata. 

Se poate considera ca Halep s-a incalzit la Sydney si ca va da mai mult la Australian Open. Cu un nou antrenor in 2016, Halep nu are voie sa nu ajunga macar in sferturile de finala. Daca nu si mai mult. Nu ar mai avea nici o scuza.



Australian Open: Isi pot apara titlurile Serena Williams si Novak Djokovic? Poate face Halep mai mult?