NBA

A inceput finala NBA, Warriors castiga primul meci

Golden State Warriors a castigat joi noaptea primul meci al finale NBA, contra celor de la Cleveland Cavaliers, cu scorul de 104-89.

Warriors este favorita clara a finalei, cel mai probabil urmand sa castige in cinci meciuri.

Echipa din Golden State a castigat trei sferturi din 4, primele doua cu 28-24 si 24-19, iar pe al patrulea cu 30-21. Cleveland a castigat sfertul al treilea cu 25-22.

Kyrie Irving a reusit cele mai multe puncte ale meciului - 26, urmat de LeBron James cu 23. James a egalat un record in anii '60, al celor de la Celtics, participand acum in cadrul celei de-a sasea finale consecutive.

Abia al treilea marcator al partidei a fost de la echipa castigatoare, Shaun Livingston, cu doar 20 de puncte. Curry si Thompson au marcat doar 11 si respectiv 9 puncte. Insa, pentru Warriors a facut diferenta jocul de echipa, cel colectiv. Draymond Green a stralucit in aparare, cu 11 recuperari.

Cleveland a condus la un moment dat cu trei puncte, dar Warriors a revenit si s-a desprins la 20 pe durata partidei in care liderul s-a schimbat de sapte ori, iar de trei ori cele doua echipe au fost la egalitate.

Finala se joaca in sistemul cel mai bun din sapte partide.



A inceput finala NBA, Warriors castiga primul meci