Baschet

Energia Tg.Jiu, calificata la cosaveraj in optimile FIBA EuroChallenge

Echipa Energia Lignitul Tg.jiu s-a calificat in faza ultimelor 16 echipe din FIBA EuroChallenge, a treia competitie ca valoare din baschetul masculin european.

Gorjenii au obtinut locul doi in Grupa B in pofida infrangerii suferite pe terenul bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia, echipa care in trecut a cochetat cu ULEB Cup sau Eurocup.

Echipa din Sofia s-a impus detasat, cu 97-74, dupa ce Energia Tg.Jiu a condus doar in primele minute pe tabela, restul partidei fiind la discretia gazdelor.

In final doar sase puncte au facut diferenta la cosaveraj intre Energia si formatia maghiara Egis Kormend, echipa noastra avand un ecart superior care ii permite sa mearga mai departe.

Grupa a fost castigata de Tartu Rock, cu 10 puncte, chiar daca echipa din Estonia a pierdut cu Egis Kormend, scor 83-81.

Intre Energia si formatia maghiara s-a ajuns la cosaveraj dupa ce ambele echipe si-au impartit victoriile in meciurile directe la un singur punct diferenta.

In faza urmatoare a competitiei echipa gorjeana va evolua in Grupa I alaturi de ENEL Basket Brindisi (Italia), Okapi Allstar (Belgia) si BC Astana (Kazahstan).

Debutul are loc pe 13 ianuarie in fata propriilor suporteri impotriva celor de la Okapi Allstar.



Energia Tg.Jiu, calificata la cosaveraj in optimile FIBA EuroChallenge