Ciclism

Bonusuri de peste doua milioane de euro in etapele din Turul Frantei

Turul Frantei, cea mai importanta cursa ciclista din lume, inseamna si premii atractive dincolo de prestigiul oferit de participarea in grandisoasa intrecere pe doua roti din Hexagon. Cursa din acest an debuteaza, sambata 4 iulie, la Utrecht in Olanda.

Pe langa banii oferiti la finalul intrecerii, rutierii sunt animati si de sume deloc de neglijat in timpul etapelor propriu-zise.

Spre exemplu, castigatorul unei etape in linie este recompensat cu 8.000 de euro, iar in cazul etapelor contratimp individual, unde efortul este mai mare, castigul ajunge la 10.000 de euro.

Nici castigatorii sprinturilor intermediare nu sunt neglijati, fiecare ciclist care trece primul peste linia de marcaj urmand a primi 1.500 de euro. La catarari se acorda 800 de euro pentru prima pozitie in punctul de maxim, in timp ce liderului la general ii intra in cont cate 350 de euro pentru fiecare zi in tricoul galben.

Castigatorul Turului Frantei obtine la final, in afara bonusurilor de etapa, suma de 450.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu in bani din ciclismul mondial. Ocupantul locului secund pleaca acasa cu 200.000 de euro, iar cel de pe locul trei cu 100.000 de euro.

Pentru castigatorii clasamentelor anexe, pe puncte (tricoul verde) si al cataratorilor (tricoul alb cu buline rosii) se acorda cate 25.000 de euro la finalul turului.

Cel mai bun tanar din cursa (sub 23 ani) primeste mai putin la final, adica 20.000 de euro, cu mentiunea ca pentru fiecare zi de purtare in cursa a tricoului alb acesta este recompensat cu 500 de euro.

Se mai acorda cate 2.800 de euro pentru prima echipa din fiecare etapa si 50.000 de euro la finalul cursei pentru cea mai valoroasa garnitura.

Mai exista de asemenea si un premiu al combativitatii pentru fiecare etapa, adica 2.000 de euro, si o remuneratie la finalul turului pentru cel mai bataios rutier per total, acesta primind 20.000 de euro.



Bonusuri de peste doua milioane de euro in etapele din Turul Frantei