Ciclism

Eduard Grosu rateaza de putin podiumul in Turul San Luis

Rutierul roman Eduard Grosu s-a clasat pe patru in etapa secunda din Turul San Luis, prima competitie de ciclism a anului care se desfasoara in Argentina.

Grosu a ratat de putin podimului in sprintul de la Villa Mercedes intr-o companie extrem de selecta. Etapa a fost adjudecata de columbianul Fernando Gavira de la Etixx-Quick Step, iar pe urmatoarele doua locuri s-au clasat campionul mondial Peter Sagan (Tinkoff) si italianul Elia Viviani care concureaza pentru nationala Italiei in aceasta cursa.

Turul San Luis a debutat duminica printr-un contratimp pe echipe adjudecat de aceeasi echipa belgiana Etixx-Quick Step, in timp ce formatia italiana Nippo-Vini Fantini sub culorile careia concureaza Grosu a fost doar a 20-a.

In alta ordine de idei, Nippo-Vini Fantini a fost confirmata printre echipele invitate sa participe la editia din acest an a Turului Italiei, primul Mare Tur al sezonului, iar Grosu are sansa unei a doua participari consecutive.

Anul trecut rutierul nostru a bifat un loc 5 la sprint, intrand in istoria ciclismului romanesc cu cel mai bun rezultat intr-un Mare Tur.



Eduard Grosu rateaza de putin podiumul in Turul San Luis