Ciclism

Alejandro Valverde triumfa in Sageata Valona

Rutierul spaniol Alejandro Valverde a obtinut, miercuri, victoria in cursa belgiana Sageata Valona, a doua clasica din cele trei programate in Ardeni.

Liderul echipei Movistar a fost cel mai puternic pe catararea finala, asa numitul Zid de la Huy, si i-a devansat pe irlandezul Daniel Martin (Garmin-Sharp) si pe polonezul Michal Kwiatkowski (Omeha Pharma-Quick Step).

Valverde s-a aflat in fruntea plutonului inca de pe primele pante ale ascensiunii finale, insa ibericul a declansat sprintul decisiv doar cu 200 de metri inaintea liniei de sosire.

Kwiatkowski a fost primul care a luat panta cea mai aspra in piept, insa campionul Poloniei nu a reusit sa duca la capat misiunea si s-a vazut depasit de Martin.

Din spate a venit insa si mai puternic Valverde care, dupa ce a trecut de ambii rutieri aflati in fata sa, a avut timp chiar sa-si celebreze victoria.

Victoria obtinuta de Valverde este doar a cincea obtinuta de un ciclist spaniol in Sageata Valona, dupa Igor Astarloa (2003), Joaquim Rodriguez (2012) si Daniel Moreno (2013). Valverde si-a dublat in acest an succesul din 2006, cand ii invingea pe Samuel Sanchez si Karsten Kroon.

Duminica este programata Liege-Bastogne-Liege, ultima clasica din Ardeni si cea mai veche dintre clasicele monument ale ciclismului mondial.



Alejandro Valverde triumfa in Sageata Valona