Tenis

Victorie uriasa pentru Simona Halep in finala de la Dubai. Titlul 20 din cariera!

Sursă foto: https://twitter.com/Tennis24_com

Simona Halep si-a respectat statutul de principala favorita la Dubai si a castigat finala in fata Elenei Rybakina dupa un meci in care a fost testata la capacitate maxima si uneori chiar dincolo de limita.

Halep a transat disputa, cu 3-6, 6-3, 7-6 (5), dupa un meci de 2 ore si 27 de minute.

Aflata la a patra finala din acest an, Rybakina a mizat totul pe cartea jocului ofensiv si in primul set nu i-a lasat prea multe sanse Simonei.

Simona Halep n-a avut nicio minge de break in primul set si a condus in premiera in debutul setului secund la 1-0.

La 2-1 in actul secund Halep obtinea primul ei break, unul la zero, cum de altfel avea sa fie recuperat de Rybakina la 4-3.

In game-ul imediat urmator jucatoarea din Kazahstan si-a pierdut serviciul, dupa ce a avut doua mingi de 4-4. Halep a obtinut break-ul din a patra sansa, pentru ca apoi sa inchida setul din singura oportunitate avuta.

S-a ajuns in decisiv unde Rybakina a rupt prima echilibrul preluand conducerea cu 3-1. Halep n-a cedat si a luptat pentru fiecare minge, reusind egalarea (3-3).

Halep a servit pentru castigarea meciului la 6-5, dupa ce obtinuse un nou break, insa primul serviciu nu a functionat asa cum ar fi trebuit pentru a face diferenta.

Victima sigura pe serviciul doi in fata unei adversare care a trimis ca din tun, Halep s-a vazut egalata si decisivul ajungea in tie-break.

Un joc decisiv in care Halep s-a agatat de fiecare minge cu cerul si pamantul, obligand-o de multe ori pe Rybakina la o minge in plus care pana la urma a facut diferenta.

In cele din urma Simona Halep a castigat meciul cu inima, cu experienta si cu o dorinta uriasa de a trece dincolo de acea limita care in trecut o determina sa cedeze poate prea repede.

Titlul doi pentru Simona Halep la Dubai si al 20-lea din cariera.



Victorie uriasa pentru Simona Halep in finala de la Dubai. Titlul 20 din cariera!