Tenis

Turneul Campioanelor: Simona Halep a plecat in Singapore

Simona Halep a plecat marti spre Singapore, astfel ca participarea sa la Turneul Campioanelor este o certitudine.

Halep a declarat ca nu mai are dureri dupa accidentarea suferita in Beijing: "M-am antrenat si nu mai simt nici o durere. Abia astept sa joc la Turneul Campioanelor".

Cele opt jucatoare care participa sunt: Serena Williams, Maria Sharapova, Simona Halep, Petra Kvitova, Eugenie Bouchard, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki si Ana Ivanovic. In cazul in care vreo jucatore dintre cele opt de mai sus nu participa, rezerve sunt in ordine Angelique Kerber si Dominika Cibulkova.

Grupele de la Singapore vor fi anuntate in aceasta saptamana. Primele doua jucatoare din top, Serena Williams si Maria Sharpova vor fi repartizate in grupe diferite, iar restul celor sase nume ramase in urne - printre care si Halep - vor fi trase la sorti.

In cazul in care Serena va lipsi, locul ei de cap de serie va fi luat de Kvitova, iar in turneu va intra rezerva Kerber. In acest caz, Halep ar putea avea noroc daca ar pica in grupa Petrei Kvitova.

La Turneul Campioanelor, in cele doua grupe de cate patru jucatoare se joaca fiecare cu fiecare, un total de trei meciuri de fiecare. Primele doua clasate din fiecare grupa se califica in semifinale, ultimele doua sunt eliminate.

Departajarea se face in grupe dupa cele mai multe victorii. In caz de egalitate, se trece la numarul mai mare de game-uri castigate.



Turneul Campioanelor: Simona Halep a plecat in Singapore