Tenis

Halep câștigă un turneu minor după un an și patru luni de pauză. „Simt că fac parte din această țară, Australia”

Sursă foto: https://twitter.com/andertennis

Simona a Halep (20 WTA) a câștigat duminică un turneu minor în Australia, numit Australia Summer Set 1, cu premii totale de 250.000 de dolari. Ei i-au revenit „bani de semințe”, suma de 31.000 de dolari. Este al 23-lea titlu al carierei, după o mare pauză, ultimul său triumf fiind consemnat în septembrie 2020, la Openul Italiei. La final, ea le-a mulțumit tuturor de parcă ar fi câștigat Australian Open, și nu un turneu obscur de început de an, aflat la prima sa ediție.

Titlul este bine-venit, la capătul unui 2021 fără vreun succes. În 2020, Halep câștigase trei turnee, la Praga, Dubai și Italia, ultimul fiind o victoria contra Elenei Rybakina, accidentată.

2022 a însemnat un început mai bun pentru jucătoarea în vârstă de 30 de ani. Desemnata cap de serie numarul 2 la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep a cucerit titlul pus in joc dupa o finala cu rusoaica Veronika Kudermetova, pe care a invins-o a treia oara consecutiv in cariera, scor 6-3, 6-2. O finala la discretia jucatoarei din tara noastra care obtine al 23-lea titlu la simplu din cariera.

La final, Halep a primit ca trofeu un bumerang din plastic tranparent și le-a mulțumit tuturor de parcă ar fi câștigat turneul vecin, Australian Open. „E frumos să mă întorc aici și să joc în fața voastră. Vă mulțumesc pentru sprijin, e mereu o plăcere, iar voi mă ajutați să câștig aici. Îi mulțumesc echipei mele că este alături de mine, știu că nu e ușor să lucreze cu mine. Vreau să continuăm să câștigăm, îmi place acest sentiment.  L-am văzut pe Darren, aș vrea să-i mulțumesc că a venit să mă vadă. Simt că fac parte din această țară, Australia, așa că vă mulțumesc încă o dată! Mulțumiri directorului turneului, tuturor celor care au făcut acest turne posibil. Vă mulțumesc, ne revedem la Australian Open!”.

Primul set a fost la discretia Simonei Halep, scor 6-2, in pofida unui start mai greu de parte pentru fosta lidera mondiala.

Veronika Kudermetova a obtinut primul break al finalei si a condus cu 2-1, dar din acel moment Halep a fost de neoprit pe teren.

Favorita numarul 2 de la Melbourne Summer Set 1 avea sa inchida setul inaugural dupa o serie de cinci game-uri la rand, in 34 de minute.

Halep si-a pierdut serviciul chiar in debutul setului al doilea si s-a vazut condus (0-2). A urmat o noua revenire a fostei lidere mondial, care a preluat conducerea pe tabela dupa trei game-uri adjudecate consecutiv.

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul pana la 4-3, cand Halep a valorificat o minge de break oferindu-si sansa castigarii meciului in game-ul urmator.

Halep a inchis finala cu un game de serviciu la zero, trecandu-si in cont primul turneu dupa o asteptare de mai bine de un an.

Pentru Simona Halep titlul cucerit la Melbourne este al 23-lea din cariera in 41 de finale.

Ultima oara cand Halep a ridicat un trofeu deasupra capului a fost la Openul Italiei, in septembrie 2020.

De atunci Halep a mai disputat finala de la Transylvania Open, pierduta in fata lui Anett Kontaveit in sala de la Cluj-Napoca, in octombrie 2021.



Halep câștigă un turneu minor după un an și patru luni de pauză. „Simt că fac parte din această țară, Australia”