Tenis

Tiriac ameninta cu mutarea turneului de la Madrid

Sursă foto: twitter.com

Ion Tiriac, patronul turneului gazduit in aceste zile de capitala Spaniei, trage un semna de alarma si spune ca ar putea muta competitia in alta parte.

Tiriac ar dori o mai mare implicare in proiect din partea oficialitatilor locale si spune ca dupa 2021, termenul limita pentru desfasurarea turneului la Madrid, ar putea pleca intr-un alt loc.

“Pentru mine ideal ar fi sa continue aici pentru inca 20 de ani, dar daca nu se poate si turneul nu e necesar pentru Madrid, nu putem ramane”, a declarat Tiriac, anunta Marca.

Publicatia spaniola mai noteaza ca, potrivit unui studiu de specialitate, impactul economic generat de turneul de la Madrid pentru economia locala este de 107 milioane de euro.

“Eu nu inteleg ce fel de oameni nu doresc turneul aici, cand acesta aduce bani orasului si Spaniei. Orasul nu pierde bani, obtine bani, in afara publicitatii pe care o genereaza”, a mais pus Tiriac.

Omul de afaceri in varsta de 78 ani a mai declarat ca nu este usor sa mute un turneu de o asemenea anvergura intr-un alt loc si a-l mentine la nivelul dorit.

“Pentru a construi un astfel de turneu am avut nevoie de trei ani. A trevuit sa construim doua stadioane, unul de 18.000 si un altul de 10.000 de locuri. Nu se poate face ceva de acelasi nivelu intr-un timp atat de scurt”, a adaugat Tiriac.

Acesta a preluat turneul de la Madrid in 2002 si l-a transformat intr-unul dintre cele mai puternice din circuit. Multi considera ca in capitala Spaniei asistam la “al cincilea turneu de Mare Slem” din tenisul mondial.

“In 17 ani am facut cu acest turneu ceea ce alte turnee au realizat in 50 sau 100 de ani. Acest turneu are un renume international. Nu este cel mai mare dar, cu tot respectul pentru cele de Mare Slem, este turneul cel mai calitativ”, mai crede Tiriac.



Tiriac ameninta cu mutarea turneului de la Madrid