Tenis

Soc in sportul mondial: cel mai bogat sportiv este un roman

Lumea sportului mondial este in stare de soc dupa ce Ion Tiriac a fost numit cel mai bogat sportiv din lume, peste Michael Jordan sau David Beckham.

Siteul Celebrity Networth scrie ca "Michael Jordan este considerat de multi drept cel mai bogat sportiv retras din activitate. Stirea ca averea sa a depasit 1 miliard de dolari a facut inconjurul lumii. Jordan continua sa castige si acum 100 de milioane de dolari pe an fara sa ridice un deget. Asadar, cel mai bogat fost atlet este Michael Jordan, corect?".

Numai ca lucrurile nu stau asa, conform celor de la Celebrity Networth. "Cel mai bogat fost sportiv este unul de care nu ati auzit probabil niciodata. Cel mai bogat sportiv din lume este Ion Tiriac. Ati auzit de el? Americanii pot clatina din cap, insa daca sunteti din Europa de Est si ati fost fani ai tenisului din anii 1970 sau 1980, atunci numele va este familiar."

Apoi, se trece in revista cariera lui Tiriac in tenis si nu numai, incepand cu hocheiul si tenisul, apoi manageriatul lui Becker urmat de afaceri dupa anii 1990 ca Tiriac Holdings, TiriacAIR, HVB Tiriac Bank, Allianz-Tiriac Asigurari Romania, TiriacAuto, Tiriac Leasing, si Tir Travel.

"Tiriac detine 45% din UniCredit Tiriac Bank, una dintre cele mai mari banci din Romania, cu 8000 de agentii in 17 tari din Europa", se scrie in articol.

Se face si trecerea in revista a averii lui Tiriac, ajunsa la dublu fata de Michael Jordan: "La caderea Zidului Berlinului tiriac avea 100 de milioane de dolari, in anii 2000 avea $500 milioane. In 2005 se estima la $900 milioane. In 2007, Forbesc l-a numit drept al 840-lea cel mai bogat din lume, cu o avere de $1 miliard. In 2014, Ion Tiriac are o avere de $2 miliarde, este cel mai bogat din Romania cu o diferenta de peste $500 de milioane."

"Asa ca, daca va va intreba cineva cine este cel mai bogat sportiv din lume, acum stiti raspunsul corect", conchid cei de la Celebrity Networth.



Soc in sportul mondial: cel mai bogat sportiv este un roman