Tenis

Simona Halep va dispărea din clasamentul WTA după US Open. De la 1.000 de puncte, la fix zero. 49 de zile numărătoare inversă

Simona Halep a primit o veste bună, vorba siteurilor din România. A urcat un loc în clasamentul WTA. Ce nu se știe, pentru că nu se uită nimeni, este că în curând va pierde un calup uriaș de puncte și va ieși complet din clasamentul WTA. Are 1.000 acum și va rămâne cu fiz zero după US Open. Începe numărătoarea inversă.

La acest moment, Halep are 1.000 de puncte și se află pe locul 54 WTA.

Problema majoră este că, fiind suspendată, curând va pierde fix 1.000 de puncte și nu va mai apărea deloc în clasament. La 24 iulie are 1.000 de puncte, pe 10 septembrie va avea zero.

Dacă nu revine în tenis până la US Open, nu va mai figura în ierarhia tenisului feminin. Acest lucru nu este plăcut, dar nu este o tragedie, dacă va reveni după suspendare va putea relua activitatea prin wild-carduri și va putea acumula din nou puncte.

Ea va pierde 990 de puncte doar în luna august, iar apoi ultimele 10 pe 10 septembrie, după US Open.

Calcule

Jucătoarea din Constanța va începe o cădere ușoră, va pierde 30 de puncte după turneul de la Washington, care se încheie pe 6 august. Va rămâne cu 970 de puncte.

Apoi, pe 13 august va suferi o cădere drastică. Va pierde 900 de puncte după turneul din Canada, Rogers Cup, pe care l-a câștigat în 2022. Va rămâne cu doar 70 de puncte.

La Cincinnati va pierde 60 de puncte, pe 20 august și va rămâne cu 10 puncte.

În fine, la US Open, pe 10 septembrie va pierde ultimele 10 puncte și va ajunge la fix zero, ceea ce echivalează cu eliminarea din clasamentul WTA.

Asta dacă între timp nu revine. 



Simona Halep va dispărea din clasamentul WTA după US Open. De la 1.000 de puncte, la fix zero. 49 de zile numărătoare inversă