Tenis

Simona Halep eliminata in sferturi la Miami Open. Risca sa piarda locul cinci in clasament

Simona Halep a fost eliminata, marti seara, in sferturile de finala la Miami Open dupa un meci de doua ore si jumatate cu Timea Bacsinszky din Elvetia. Un meci inceput foarte bine de Halep, dar pe care jucatoarea noastra l-a incheiat la propriu in genunchi. Halep risca sa piarda locul cinci pe care il ocupa in prezent in clasamentul WTA. Totul sta in racheta Victoriei Azarenka, o eventuala calificare a acesteia in semifinale propulsand-o peste Halep in ierarhie.

Dupa un prim set in care a tinut-o la respect pe adversara cu un joc agresiv, Halep a lasat sa-i scape meciul din mana inca din debutul setului al doilea.

La fel cum s-a intamplat in turul precedent cu Radwanska, jucatoarea din Elvetia a atras-o pe Halep in ritmul ei si a obligat-o sa greseasca.

Intrerupt de ploaie la 3-1 cu break in fata pentru Bacsinszky, setul al doilea a fost unul in care Halep a fost nevoita sa alerge dupa adversara. 

Greselile s-au inmultit in dreptul Simonei, iar aceasta a devenit tot mai nervoasa, totul culminand cu o racheta aruncata de pamant. Nici macar sfaturile lui Darren Cahill nu au mai scos-o pe Halep din eclipsa in care a intrat.

Un factor deloc de neglijat in acest meci a fost cel fizic, unde Bacsinszky a aratat ca este superioara lui Halep, Dupa un schimb prelungit, in care elvetianca a alergat-o pe Simona pe tot terenul, jucatoarea noastra a avut nevoie de un timp pentru a-si regasi suflul sprijinindu-se in racheta.

Pana la urma ultimul punct castigat de Bacsinszky cu un rever naprasnic in diagonala terenului a tras cortina peste un meci pe care Halep trebuie sa-l uite cat mai repede posibil si din care cu siguranta va avea multe de invatat.

FINAL Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-6

SET 3, 2-6 Sunt trei mingi de meci pentru Timea Bacsinszky dupa doua ore si jumatate. Meciul se incheie cu un rever castigator in diagonala terenului. Halep este a treia victima de lux a elvetiencei la Miami, dupa Ana Ivanovic si Agnieszka Radwanska.

SET 3, 1-5 Ce minge rateaza Halep! Cel putin pentru a doua oara cand Halep o are in mana pe Bacsinszky, dar nu poate inchide punctul. Mai mult, incearca o scurta si trimite afara.

SET 3, 1-4 Halep pune primul game pe tabela in acest decisiv, dar are nevoie de o revenire de tipul celei pe care a reusit-o Begu cu Lisicki (de la 0-5 in decisiv).

SET 3, 0-3 Inca o greseala nefortata comisa de Halep si aceasta isi pierde din nou serviciul.  Cahill vine din nou la banca, dar Halep este incapabila sa scoata un cuvant: "Haide, concentreaza-te asupra unei lovituri. Fii nervoasa, fa ce vrei, scoate afara tot ce e negativ, dar loveste cateva mingi. Arata ca esti in meci si nu o lasa sa-si impuna ritmul". In timp ce Cahill vorbeste si ofera indicatii Halep solicita o noua sticla de apa. 

SET 3, 0-2 Mana rece pentru Halep la 0-40 pe serviciul advers. Pune o scurta prin care ingroapa mingea in terenul lui Bacsinszky. Halep revine la 40-40 intr-un game care parea pierdut fara drept de apel. Foarte rezistenta la efort, Bacsinszky o oboseste pe Halep cu un schimb lung pentru ca apoi sa profite de o minge trimisa de Simona in fileu.

SET 3, 0-1 Game pierdut de Halep pe propriul serviciu. Bacsinszky este jucatoarea care dicteaza jocul in continuare.

22:53 Halep serveste in debutul setului decisiv. Bacsinszky a schimbat a doua oara echipamentul in acest meci!

SET 2, 3-6 Este momentul pe care il anticipam de cateva game-uri: Halep arunca racheta de pamant la minge de set pentru adversara. Greseste Bacsinszky cu dreapta si Halep ramane in game.  Doua mingi de set salvate de Halep, dar in cele din urma Simona plateste tribut erorilor usoare comise. Avem asadar un set trei decisiv.

SET 2, 3-5 Ramane in set Halep dupa un game solid de serviciu. A lovit puternic si a lovit decisiv.

SET 2, 2-5 Halep a avut 30-0 pe serviciul adversarei. Au urmat cateva mingi la limita pierdute de Halep si este nevoie din nou de sfaturile lui Darren Cahill. Acesta ii spune Simonei sa fie pregatita pentru un eventual set decisiv, dar pana atunci sa joace cel mai bun tenis al sau in urmatoarele doua game-uri. Halep este vadit nemultumita de rezultatul inregistrat acum pe tabela.

SET 2, 2-4 Game la zero pentru Halep pe propriul serviciu, un game de moral.

SET 2, 1-4 Halep se vede pusa in dificultate dupa ce reusise sa revina de la 0-30 si sa trimita game-ul de serviciu al adversarei in prelungiri.

22:20 Pana la urma meciul este reluat cu Bacsinszky la serviciu. Aceasta face semn ca vremea este "asa si asa", adica la limita. Nouni urca si el in scaun.

22:18 Meciul este in continuare intrerupt. Nu suspendat, pentru ca jucatoarele au ramas la bancile lor. Arbitrul Kader Nouni inspecteaza cerul si asteapta verdictul din partea directorului turneului.

SET 2, 1-3 Halep isi pierde din nou serviciul, a doua oara in acest set secund. Meciul este amenintat de ploaie si se vad primele umbrele deschide in tribuna.

22:12 Halep opreste meciul si acuza ca liniile au devenit alunecoase. Mai vechiul nostru prieten Kader ouni evalueaza situatia si dispune copiilor de mingi sa stearga toate liniile terenului cu prosoapele.

SET 2, 1-2 Ce forehand in lung de linie gaseste Halep! Lovitura meciului fara doar si poate (15-15). Urmeaza un rever castigator in diagonala. Halep pare dezlanuita si vrea sa o pedeapseasca pe Bacsinszky pentru break-ul de mai devreme. Break Halep, dupa ce Bacsinszky rateaza un voleu simplu din apropierea fielului.

SET 2, 0-2 Rever trimis in fileu de Halep. Minge de break Bacsinszky si aceasta se distanteaza pe tabela. 

SET 2, 0-1 Halep a revenit de la 0-30 pe serviciul advers si a avut-o in mana pe Bacsinszky intr-un schimb prelungit. A trimis afara cu lovitura de forehand si a ratat o mare sansa. Inca o minge in fileu si game-ul a intrat in contul elvetiencei.

21:55 Elvetianca si-a schimbat echipamentul si a intarziat putin reluarea meciului. In cele din urma incepe setul al doilea cu Halep la primire.

SET 1, 6-4 Minge de set pentru Halep pe care aceasta o valorifica dupa o noua eroare nefortata comisa de adversara. Halep nu a jucat cel mai bun tenis al sau, dar a stiut sa profite de greselile lui Bacsinszky. Sunt sapte seturi la rand obtinute de Halep la Miami Open in acest an.

SET 1, 5-4 Terenul e prea mic pentru Bacsinszky in acest game si sunt doua sanse de break pentru Halep. Jucatoarea noastra controleaza schimbul dupa un retur foarte bun si profita de i minge lunga trimisa de adversara. Break Halep si, asa cum ne-a obisnuit in aceasta saptamana, Cahill vine la banca pentru indicatii.

SET 1, 4-4 Halep ii ofera doua sanse de break adversarei dupa o dubla greseala. In cele din urma Bacsinszky obtine break-ul.

SET 1, 4-2 Halep ramane agresiva, face pasul in fata si o forteaza pe Bacsinszky sa trimita afara.

SET 1, 3-2 Scurta pusa de Halep, dar Bacsinskzky o ajunge si castiga game-ul. Halep a avut minge de break si lasa impresia ca poate impune ce ritm doreste in acest meci.

SET 1, 3-1 Halep isi consolideaza break-ul obtinut anterior. Bacsinszky a fost agresiva in startul game-ului, dar Simona a gasit solutii si a profitat in final de un retur putin afara al adversarei.

SET 1, 2-1 Un game foarte lung pe serviciul lui Bacsinszky. Joc excelent de picioare din partea Simonei si aceasta obtine break-ul cu un forehand castigator in lung de linie.

SET 1, 1-1 Halep isi castiga fara probleme primul game de serviciu cu un rever castigator.

21:04 A inceput meciul cu Bacsinszky la serviciu.

20:55 Jucatoarele au iesit la incalzire.

20:43 S-a incheiat meciul dintre Berdych si Gasquet cu victoria cehului. Urmeaza in cateva minute partida dintre Halep si Bacsinszky.

20:05 Meciul Simonei Halep va incepe dupa disputa Gasquet - Berdych care a ajuns in decisiv.

Timea Bacsinszky se afla pe locul locul 20 WTA si a eliminat-o in optimi pe Agnieszka Radwanska, 2-6, 6-4, 6-2. 

Halep a jucat pana acum de doua ori contra lui Bacsinszky si a castigat ambele intalniri.

Ramaneti cu noi in aceasta pagina pentru a urmari live text partida dintre Halep si Bacsinszky, astazi, dupa ora 20:00.

Simona Halep are cota de 1,3 pentru victorie la Winmasters si Fortuna, iar Bacsinszky 3,1 la Winmasters, 3,2 la Fortuna si 3,3 la NetBet




Simona Halep eliminata in sferturi la Miami Open. Risca sa piarda locul cinci in clasament