Tenis

Simona Halep pierde locul patru in clasamentul mondial. Spune ca nu o intereseaza

Infrangerea suferita in turul 2 la Doha o va costa pe Simona Halep o noua pozitie in clasamentul mondial WTA.

Jucatoarea noastra va fi depasita de Garbine Muguruza, jucatoare care in acest moment in clasamentul virtual are cu un punct mai mult decat Halep.

Muguruza, jucatoare calificata in optimi la Doha, a ajuns la 4746 de puncte, in timp ce Halep ramane la cota 4745 de puncte.

"Nu ma intereseaza prea mult clasamentul. Bineinteles ca inseamna mult atunci cand esti numarul 2, 3 sau 1, dar mai important pentru mine este sa fiu sanatoasa, sa ma pot antrena, ca sa fac fata la turnee", a spus Halep.

Aceasta a recunoscut ca este posibil sa traverseze cea mai grea perioada a carierei si ca nu este prea bine pregatita fizic in aceasta perioada a anului.

"Eu joc destul de OK dar nu pot sa inchei meciurile, este vorba doar de timp, de pregatire. Trebuie sa ma pregatesc mult mai mult pentru a reveni la forma normala. Si sa am cat mai multe meciuri. Este mai greu sa te mentii in top decat sa ajungi acolo. Trebuie sa fii sanatos ca sa te mentii acolo si sa ai puterea sa joci la fiecare turneu foarte bine", a mai spus Halep.

Halep isi va apara titlul la Indian Wells in luna martie, dupa care va juca la Miami.

WTA va oficializa aceasta modificare la inceputul saptamanii viitoare, cand Halep va fi a 5-a jucatoare a lumii.

Simona Halep a inceput anul pe pozitia secunda, insa in urma rezultatelor slabe a pierdut nu mai putin de trei locuri pana acum.



Simona Halep pierde locul patru in clasamentul mondial. Spune ca nu o intereseaza