Tenis

Simona Halep obtine a doua victorie la Turneul Campioanelor si a 50-a a sezonului

Parcurs ireprosabil pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor de la Sofia unde a obtinut, miercuri seara, a doua victorie in Grupa I asigurandu-si prezenta in semifinalele competitiei de 750.000 de dolari.

Halep s-a impus in fata frantuzoaicei Alize Cornet, cu 6-4, 6-4, dupa un meci pe care l-a controlat de la inceput si pana la final.

Pentru Halep este a doua victorie in doua zile dupa ce marti o invinsese pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova si a 50-a in 2013. Doar trei jucatoare au depasit bariera de 50 de meciuri castigate in acest sezon: Serena Williams (78), Agnieszka Radwanska (56) si Petra Kvitova (51).

Halep a inceput meciul cu un break si apoi s-a distantat la 3-1. Cornet insa a avut puterea sa castige doua jocuri la rand si sa egaleze la trei.

Clasata pe locul 14 mondial in acest moment, Halep a raspuns imediat si a revenit la conducere cu break in game-ul sapte, dupa care s-a dus la 5-3 cu un game alb pe propriul serviciu.

Setul al doilea a inceput identic cu primul, Halep izbutind un break in debut. S-a mentinut apoi la conducere, 3-0, 4-1 si 5-2, pentru a castiga cu 6-4 dupa ce Cornet a recuperat un break si a salvat trei mingi de meci.



Simona Halep obtine a doua victorie la Turneul Campioanelor si a 50-a a sezonului