Tenis

Simona Halep isi pastreaza locul in clasamentul mondial

Jucatoarea Simona Halep nu a pierdut nicio pozitie dupa turneul de Mare Slem si ramane pe acelasi loc cinci in clasamentul mondial in saptamana turneului de la Bucuresti.

Halep are 4.792 de puncte si urmeaza in ierarhie dupa Serena Williams, campioana de la Wimbledon, cu 8.330 puncte, finalista Angelique Kerber (6.500 puncte), Garbine Muguruza (5.482) si Agnieszka Radwanska (5.335).
 
Dupa Halep principala amenintare este Victoria Azarenka, dar pericolul nu este unul iminent, cele doua fiind despartite de o mie de puncte.
 
In topul zece mondial le mai regasim pe Venus Williams (3.656), Roberta Vinci (3.525), Carla Suarez Navarro (3.010) si Svetlana Kuznetsova (2.900).
 
In alta ordine de idei, Simona Halep a urcat pe locul opt in Cursa pentru Singapore, clasamentul de la inceputul anului care conteaza pentru calificarea la Turneul Campioanelor.
 
Romania are alte patru jucatoare in prima suta mondiala: Irina Begu pe 31, in coborare patru pozitii, Monica Niculescu pe 53, Sorana Cirstea pe 86 si Patricia Tig pe 99.



Simona Halep isi pastreaza locul in clasamentul mondial