Tenis

Simona Halep despre o eventuală participare la Paris în 2024: ”Știu că nu sunt șanse mari, dar visez”

Sursă foto: twitter.com/euronews

Jucătoarea Simona Halep a acordat un amplu interviu canalului de televiziune Euronews, în care a vorbit despre cum a trecut peste șocul testului pozitiv anti-doping și ce speranțe are pentru un rezultat pozitiv la TAS, acolo unde a formulat recurs la decizia tribunalului independent Sport Resolutions.

”A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simțit foarte dureros, plin de emoții, supărător pentru că știu că n-am greșit cu nimic și știu că sunt curată. Așa că am fost șocată pentru mine când am primit scrisoarea de la proba mea de urină. Doar la proba mea de urină rezultatul a ieșit pozitiv, cu o cantitate infimă de substanță interzisă. Am fost întotdeauna împotriva dopajului, niciodată în viața mea nu m-am gândit să fac așa ceva, deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a mai spus că nu mai lucrează cu Academia Muratoglu și că ar fi dorit ca Patrick Muratoglu să iasă mai devreme în spațiul public și să-i acorde sprijin. În plus, Halep subliniază că încrederea i-a fost zdruncinată și că pe viitor foarte greu va mai găsi resurse pentru a avea încredere în oamenii din jurul ei.

Întrebată ce va însemna o eventuală menținere a suspendării de patru ani la TAS, Halep a spus că acest ar echivala cu finalul carierei.

”Așa cred, da, pentru că patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani în fiecare zi acest lucru și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi sfârșitul carierei mele”, a mai spus Halep în interviul acordat pentru Euronews Internațional la Paris.

TAS va judeca apelul formulat de Simona Halep pe 7-9 februarie 2024.

Chris Evert, una dintre marile jucătoare din istoria tenisului, a reacționat în sprijinul Simonei Halep, spunând că are încredere în nevinovăția acesteia.



Simona Halep despre o eventuală participare la Paris în 2024: ”Știu că nu sunt șanse mari, dar visez”