Tenis

Simona Halep deconspira SMS-ul catre Fissette si face noi dezvaluiri

Simona Halep a adus marti noi lamuriri despre colaborarea pe care a avut-o in 2014, cel mai bun an din cariera sa, cu fostul antrenor belgian Win Fissette.

Halep a descris celebrul SMS, ultimul catre Wim Fissette. Ea sustine ca acesta a fost doar un mesaj de multumire, iar angajarea si concedierea propriu-zisa a belgianului i-a revenit managerei Virginia Ruzici.

"Nu eu l-am angajat, nu eu l-am concediat. Eu i-am dat un mesaj, in care i-am spus ca a fost un an bun, cu rezultate bune, iar el este un om OK. Un om bun", a spus jucatoarea.

Halep a declarat ca la inceputul colaborarii nu stia nimic desore Fissette, nici macar cine era. 

"Doamna Ruzici s-a ocupat de colaborarea mea cu dansul. Dansa mi l-a recomandat, eu habar n-aveam cine este, nu vorbisem niciodata cu el. Mi-a spus sa incerc si i-am raspuns ca pana la Roland Garros voi incerca printr-un contract. S-a incheiat contractul si am dorit sa continuam apoi pana dupa turneul din Singapore", a spus Halep la Dolce Sport.

Simona Halep a fost in general criticata pentru modul in care a pus capat colaborarii cu Fisstte. Chiar si asa, daca nu s-a ocupat ea, totusi se putea mai mult decat un mesaj text trimis de pe mobil. 

Alaturi de Fisstte, Simona Halep a avut cel mai bun an al carierei, cu finale la Madrid, Roland Garros si Turneul Campioanelor, semifinala la Wimbledon si sfert de finala la Australian Open - record absolut in tenisul romanesc.

A castigat peste 4 milioane de dolari, dintre care 10% i-au revenit lui Fissette. A obtinut prima victorie a unei jucatoare de tenis din Romania contra unui numar 1 mondial (Serena Williams) si a fost singura jucatoare din 2014 din Top 10 care a invins-o pe americanca.

Dupa Turneul Campioanelor, Halep s-a despartit de Fissette si a luat un antrenor roman anonim, Victor Ionita, alaturi de un consilier suedez (Thomas Hogstedt) angajat pentru primele trei turnee ale anului la care ea va participa incepand cu 5 ianuarie: Shenzhen (China), Sydney si Australian Open.

Halep a terminat anul pe locul 3 WTA, desi la un moment dat a fost pe 2.



Simona Halep deconspira SMS-ul catre Fissette si face noi dezvaluiri