Tenis

Simona Halep ajunge in semifinale la Cincinnati

Simona Halep s-a calificat, vineri noapte, in semifinalele turneului WTA Premier 5 de la Cincinnati dupa o victorie in doua seturi obtinuta in fata rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-6 (3), 6-2.

O victorie obtinuta dupa o ora si 41 de minute, la capatul celui mai scurt meci disputat de Halep pana acum la Cincinnati.

Jucatoarea noastra si-a pierdut serviciul inca din debut si s-a vazut condusa cu 2-0, 3-1 si 4-2 intr-un prim set in care Pavlyuchenkova a servit foarte bine, un serviciu fara nicio fisura in fata caruia Halep nu a avut prea multe sanse.

Prima minge de break pentru Halep a venit abia in game-ul opt, la 3-4, dupa ce o scurta pusa de Pavlyuchenkova a fost ajunsa si concretizata in punct direct castigator cu dreapta.

In cele din urma, dupa mai multe sanse ratate, Halep a profitat de inmultirea erorilor nefortate la Pavlyuchenkova si a egalat scorul cu primul sau break (4-4).

Halep avea sa treaca in premiera la conducere (5-4) dupa un game solid de serviciu, dar Pavlyuchenkova si-a revenit din cadere dupa interventia antrenorului la banca tehnica.

S-a ajuns in cele din urma la tie-break, dupa ce Halep a irosit o sansa de set pe serviciul advers la 6-5.

Halep a castigat repede primele patru puncte din tie-break, dar Pavlyuchenkova a replicat la randu-i cu trei puncte consecutive (4-3). A fost momentul cand Halep s-a ajutat ideal de serviciu si s-a distantat decisiv la 6-3.

Cate un break de fiecare parte din patru sanse, Pavlyuchenkova reusind un numar dublu de puncte direct castigatoare (24), dar rusoaica a comis si mai multe erori nefortate (27).

Halep a inceput in forta setul al doilea si s-a distantat la 3-0, cu doua break-uri in fata, dar a cedat usor, la zero, game-ul patru si Pavlyuchenkova recupera unul dintre break-uri.
Echilibrul rusoaicei a devenit din ce in ce mai fragil, ceea ce i-a permis lui Halep sa se distanteze la 5-2 dupa un alt break, moment in care jucatoarea noastra a servit pentru meci si calificarea in semifinale.

Trei mingi de meci a avut Halep pe propriul serviciu la 5-2, dar Pavlyuchenkova a reusit patru puncte la rand si s-a gasit in pozitia de a avea sansa de break. Minge anulata de Halep, dupa care jucatoarea noastra a facut rost de o noua sansa de meci la capatul unui schimb intens de lovituri pe diagonala scurta a terenului.

Declaratie

"Sunt foarte fericita ca am castigat acest meci si sunt pentru prima data in semifinale aici. Ea a jucat foarte bine, iar eu am fost putin obosita. Am incercat sa joc cat de agresiv am putut", a spus Halep dupa meci.

Jankovic in semifinale

Jelena Jankovic, campioana aici la Cincinnati in 2009, s-a calificat in semifinale, dupa 6-4, 6-2 cu Anna Karolina Schmiedlova, meci care i-a adus a 24-a victorie din cariera in turneul american.

Halep si Jankovic se vor afla pentru a 3-a oara fata in fata in acest an, dupa finala de la Indian Wells si turul 2 de la Toronto, unde Halep s-a impus cu 6-3, 6-4.

Scorul intalnirilor directe este favorabil lui Halep, care a castigat cinci din cele sase meciuri cu Jankovic. De la prima intalnire a celor doua, in 2010 la US Open, Halep nu a mai pierdut nicio confruntare cu jucatoarea din Serbia.

Daca trece si de Jankovic ajungand in finala de la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 mondial la inceputul saptamanii viitoare.

[news-115387]



Simona Halep ajunge in semifinale la Cincinnati