Tenis

Rafael Nadal s-a retras de la Madrid Open. Participarea la Roland Garros tot mai improbabilă

Sursă foto: https://twitter.com/TheTennisLetter

Jucătorul spaniol Rafael Nadal a declarat că nu va putea participa la turneul ATP Masters 1000 de la Madrid, competiție programată între 26 aprilie și 7 mai.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal admite că recuperarea efectuată după accidentarea suferită la Australian Open, în ianuarie, nu a dat rezultatele scontate.

Nadal, de 22 de ori câștigător de Grand Slam, a ratat deja până acum participarea la turneele pe zgură de la Monte-Carlo și Barcelona.

”Au fost câteva săptămâni și luni dificile. Așa cum știți, am suferit o accidentare majoră în Australia. Inițial am crezut că recuperarea va dura între șase și opt săptămâni, iar acum suntem în săptămâna a 14-a. Realitatea este că situația nu este așa cum ne-am așteptat.

”Toate indicațiile medicale au fost urmate, dar cumva evoluția n-a fost cum ne-am așteptat și ne aflăm într-o situație dificilă. Săptămânile au trecut și am avut iluzia că pot juca la cele mai importante turnee din carieră mea: Monte-Carlo, Barcelona, Madrid, Roma și Roland Garros, iar pentru moment am lipsit de la Monte-Carlo și Barcelona. Nu voi putea evolua nici la Madrid, din păcate”, a anunțat Nadal.

Acesta a mai spus că a oprit antrenamentele și că va încerca un nou tratament în perioada următoare.

În continuare rămâne sub semnul întrebării participarea lui Nadal la Roland Garros, turneu pe care spaniolul l-a câștigat de 14 ori în carieră.



Rafael Nadal s-a retras de la Madrid Open. Participarea la Roland Garros tot mai improbabilă