Tenis

Rafael Nadal, primul meci pe zgura dupa 327 de zile. Cum s-a descurcat in fata unui adversar incomod

Sursă foto: https://twitter.com/MutuaMadridOpen/

Cele 45 de zile in care n-a concurat din cauza fisurii la coasta aparuta in finala cu Taylor Fritz la Indian Wells au fost date uitarii de Rafael Nadal.

Jucatorul spaniol a disputat, miercuri, primul meci pe zgura din 2022 si l-a invins fara emotii pe sarbul Miomir Kecmanovic, cu 6-1, 7-6 (4), in turul secund la Madrid Open.

Un meci in care Nadal a stat pe teren o ora si 55 de minute contra unui adversar mai tanar cu 13 ani si care este antrenat de argentinianul David Nalbandian.

Nadal ajunge la 465 de victorii pe zgura, suprafata pe care a pierdut doar 43 de partide in cariera (91.53 procentaj).

Arena Manolo Santana a fost sold out la meciul dintre Nadal si Kecmanovic, un jucator care a atins sferturile de finala cel putin la ultimele sase turnee in circuit.

Partida a fost intrerupta de ploaie la 1-0 pentru sarb in debutul setului secund, intrerupere care a durat aproximativ 20 de minute pana cand acoperisul de la Caja Magica a fost tras de organizatori.

Meciul a fost reluat cu Nadal la serviciu si Kecmanovic a ratat o sansa de break, nereusind sa profite de ezitarea spaniolului.

Pentru Nadal a fost primul meci pe zgura de la semifinala pierduta in fata lui Novak Djokovic la Roland Garros, in 11 iunie 2021. De atunci au trecut 327 de zile, timp in care Nadal a trecut printr-o accidentare de jumatate de an si a castigat al doilea sau titlu din cariera la Australian Open.

Spaniolul asteapta deznodamantul meciului dintre David Goffin si Botic Van de Zandschulp, castigatorul de la Munchen saptamana trecuta, pentru a-si afla urmatorul adversar.



Rafael Nadal, primul meci pe zgura dupa 327 de zile. Cum s-a descurcat in fata unui adversar incomod