Tenis

Oficial: Halep, numarul unu mondial in clasamentul WTA

WTA a actualizat oficial, luni, ceea ce am anuntat inca de sambata, adica noul clasament mondial cu Simona Halep pe prima pozitie.

Halep a devenit a 25-a lidera mondiala prin prezenta in finala de la Beijing si o devanseaza pe Garbine Muguruza pentru 40 de puncte.

De asemenea, Halep ocupa primul loc si in clasamentul anului, Cursa spre Singapore, ierarhie care contabilizeaza doar rezultatele din 2017 si in care o devanseaza pe aceeasi Muguruza cu 10 puncte.

Halep este prima jucatoare din Romania ajunsa pe primul loc mondial in tenisul profesionist si doar al doilea roman intr-o asemenea pozitie, dupa Ilie Nastase in 1975 in ierarhia masculina.

In alta ordine de idei, Sorana Cirstea a urcat sapte locuri pana pe 37 dupa sfertul de finala jucat la Beijing, avand astfel cea mai buna pozitie din ultimii trei ani.

Irina Begu, jucatoare care o va intalni pe Maria Sharapova in primul tur la Tianjin, a ramas pe 57, in timp ce Monica Niculescu a urcat patru locuri pana pe 61.

La limita topului 100 o avem pe Mihaela Buzarnescu, locul 105 mondial, in timp ce Ana Bogdan a urcat un loc pana pe 115.



Oficial: Halep, numarul unu mondial in clasamentul WTA