Tenis

O fosta finalista la Roland Garros cauta gloria de altadata in turneul lui Tiriac organizat la Bucuresti

Sara Errani din Italia forteaza revenirea in primele o suta de jucatoare ale lumii in aceasta saptamana la turneul WTA 125 organizat de Ion Tiriac la Centrul National de Tenis din Capitala.

Ajunsa pe locul 116 in clasamentul mondial, dupa ce a fost cel mai sus in cariera pe pozitia a 5-a, Sara Errani a avut o misiune usoara in primul tur la Bucuresti contra Ioanei-Loredana Rosca.

Italianca in varsta de 35 de ani i-a lasat un singur game adversarei cu zece ani mai tanara decat ea, impunandu-se cu un categoric 6-1, 6-0.

Doar 58 de minute a rezistat pe teren Rosca, o jucatoare clasata in prezent pe locul 463 in lume si care a beneficiat de wild card pentru a evolua direct pe tabloul principal la turneul WTA 125 de la Bucuresti, cu premii totale in valoare de 115.000 de dolari.

Errani o intalneste in turul urmator pe Dalma Galfi din Ungaria, favorita numarul 8 a turneului. Aceasta a eliminat-o in runda inaugurala pe Jaimee Fourlis din Australia, cu 6-4, 6-4.

Sara Errani in cariera:

9 titluri la simplu si alte 10 finale disputate, ultimul castigat in 2016 la Dubai.

27 titluri la dublu (toate cele patru majore castigate alaturi de Roberta Vinci).

Alte doua jucatoare din Romania au parasit competitia, luni, in prima zi a meciurilor de pe tabloul principal.

Cristina Dinu (29 ani / 380 WTA) a fost invinsa de Panna Udvardy din Ungaria, favorita 6, cu 7-5, 7-5, in meciul care a inchis ziua pe terenul central.

In paralel, Ilona Georgiana Ghioroaie (24 ani / 360 WTA) pierdea in fata bulgaroaicei Victoriya Tomova, cu 1-6, 3-6.

Marti intra in competitie si principalele doua favorite, Sorana Cirstea si Irina Begu.

Nu inainte de ora 12:00, Begu o va intalni pe brazilianca Laura Pigossi (102 WTA), pentru ca meciul dintre Cirstea si elvetianca Simona Weltert (118 WTA) sa inceapa dupa ora 14:30.

Tot marti vor mai evolua Irina Bara cu Ipek Oz din Turcia (in ultimul meci pe arena centrala, dupa disputa Soranei Cirstea).

Alte trei romance vor evolua, marti, in primul tur. Este vorba de Miriam Bulgaru, Andreea Rosca si Gabriela Lee.



O fosta finalista la Roland Garros cauta gloria de altadata in turneul lui Tiriac organizat la Bucuresti